Για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα δώσει 20000 ευρώ σε κάθε τμήμα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκαλεί τους φοιτητές και τις οικογένειες τους για μία ακόμη φορά! Μέσα στους τόσα προνόμια και πλούτη που έταξε ο πρωθυπουργός στο μεγάλο κεφάλαιο, από το βήμα της ΔΕΘ, βρήκε να πει ότι θα συμβάλλει και στον τομέα της παιδείας, δίνοντας 20.000 ευρώ ανά τμήμα μέσω δανείου από την ΕΚΤ.

Με τέτοιες κινήσεις η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει για τη «δίκαιη ανάπτυξη», να φιμώσει όποιον αντιδρά στην πολιτική της που τσακίζει το δικαίωμα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Οι φοιτητές και σπουδαστές έχουμε πείρα. Απαντάμε λοιπόν στην κυβέρνηση: Τα 20.000 ευρώ ανά ίδρυμα ισοδυναμούν με μια τρυπά στο νερό!  Δε φτάνουν ούτε για «μερεμέτια» στις σχολές πόσο μάλλον να καλύψουν  τις ανάγκες μας ή και να προσεγγίσουν τους  προϋπολογισμούς που με τα μνημόνια αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν πετσοκοπεί !

Τα συγκεκριμένα λεφτά, μάλιστα,  προέρχονται μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή  Τράπεζα. Γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι λεφτά που θα τα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας μέσω των φόρων ενώ περιλαμβάνουν τόκους και  ακόμα πιο πιεστικούς όρους στην οικονομική λειτουργία των σχολών μας.  Οι μόνοι κερδισμένοι για μια ακόμα φορά οι μεγαλοεργολαβίες που θα αναλάβουν τα «όποια έργα» που θα κάνουν πάρτι για μια ακόμα φορά. 

Η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης είναι άδικη για εμάς και τις οικογένειές μας!

Οι φοιτητές και σπουδαστές παλεύουμε για τις ανάγκες μας! Τα ψίχουλα δεν μας κάνουν!

 

Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μας σε σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό,  προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, συντήρηση και κατασκευή εστιών με ευθύνη του κράτους. 

Comments are closed.