Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων για φοιτητικό επίδομα και συγγράμματα

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Νομικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού 

Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες πως «θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών  συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018», επειδή δεν τον έχει πληρώσει το υπουργείο. 

Το γεγονός ότι είναι στον αέρα η διανομή των συγγραμμάτων είναι αποτέλεσμα από το πετσόκομμα της χρηματοδότησης στη παιδεία που έχουν κάνει παλιές και νέες κυβερνήσεις για να δίνουν ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές. Οι μπίζνες με μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά μας δημιουργεί ακόμα περισσότερα! Όταν δεν τους συμφέρει δεν θα έχουμε βιβλία, σίτιση, ζεστό νερό στις εστίες, καθαριότητα κλπ.

Την ίδια ώρα  μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης να περικοπεί το ήδη πενιχρό στεγαστικό επίδομα που δίνεται κάθε χρόνο στους φοιτητές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει με τη μόρφωσή μας για να μαζέψει λεφτά για τις επενδύσεις και τους εταίρους. Μας έχουν πάρει τα αυτιά για την «δίκαιη» ανάπτυξη που έρχεται, για τη στήριξη στη νεολαία την ώρα που εν’έτει 2017 μας κόβουν  βιβλία και επιδόματα.

Να κόψουν το κεφάλι τους και να δοθούν όλα τα απαραίτητα επιστημονικά συγγράμματα

 άμεσα και δωρεάν! 

Ούτε που να το σκεφτούν να κόψουν το στεγαστικό επίδομα! 

Σε κάθε σχολή να σημάνει συναγερμός! Διεκδικούμε δωρεάν συγγράμματα για όλους, τα συγγράμματα να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν θα το επιτρέψουμε να περάσει!

Όλοι στη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

 

τη Τρίτη 10/10 στις 12:00.

Comments are closed.