Κάλεσμα αγώνα και στήριξης των φοιτητικών συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη στην Αθήνα.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΡΩΣΙΚΩΝ-ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν, να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό παρόν στο φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν 8 φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα στις 7 Νοέμβρη.

Στέλνουμε κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης! Το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή θα το κερδίσουμε με το κοινό μας αγώνα, κόντρα σε όσους μας βάζουν εμπόδια κυβερνήσεις- ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματίες!

Να δώσουμε όλοι μαζί οργανωμένη, μαχητική απάντηση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που

  • πετσοκόβει τους προϋπολογισμούς σε παιδεία, υγεία και πρόνοια για να δώσει δισεκατομμύρια στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.

  • δίνει άσυλο στους επιχειρηματίες και τους εργολάβους στις σχολές μας και μετατρέπει εμάς σε πελάτες.

  • πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που ματώνουν τις οικογένειές μας για να δώσει ζεστό χρήμα στους εταίρους- ΕΕ- ΔΝΤ.

  • διαιωνίζει και ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει αύριο για να κερδίζουν οι "επενδυτές" και οι επιχειρηματίες.

  • ετοιμάζει χτύπημα στο εργατικό κίνημα και το δικαίωμα στην απεργία για να μπορούν να αφεντικά να εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι τους γονείς μας και εμάς αύριο.

  • φέρνει πυρηνικά και μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για να κλείσει μπίζνες με ντόπια και ξένα μονοπώλια

 

Δεν θα κάτσουμε στα αυγά μας να περιμένουμε την "ανάπτυξη" που μας παίρνει βιβλία, χρηματοδότηση, επιδόματα. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και οι υπόλοιπες δυνάμεις του συστήματος θέλουν να είμαστε μια ζωή στα "λίγα" για να παίρνουν τα "πολλά" οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Έχουμε μια ολόκληρη ζωή μπροστά μας, δεν θα τη θυσιάσουμε!

Η ελπίδα είναι στην οργάνωση, τον αγώνα, την διεκδίκηση, την συλλογική δράση.

Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή, όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους στις 7 Νοέμβρη να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης. Για να μπλοκάρουμε παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τις σπουδές και τη ζωή μας, για να στείλουμε μήνυμα πως οι φοιτητές οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης κόντρα στα δικά τους, για να ανοίξουμε δρόμο να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

  • Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας.Σίτιση, στέγαση, μετακίνηση δωρεάν για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές. Άμεση ανέγερση και συντήρηση των εστιών. 'Όλα τα απαραίτητα συγγράμματα δωρεάν για όλους με ευθύνη του κράτους, να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα.

  • Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Καμία σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά.

  • Το πτυχίο μας να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Όλη η απαραίτητη για το επάγγελμά μας γνώση να δίνεται στο πτυχίο, όχι απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο. Να μην απαιτούνται πανάκριβα σεμινάρια, πιστοποιήσεις και όροι για την πρόσβαση μας στο επάγγελμα. Να καταργηθούν τα παράβολα για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όχι στις εξετάσεις και τα εμπόδια βάζουν ανάμεσα στο πτυχίο και το επάγγελμα.

  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Έξω οι επιχειρήσεις και οι εργολαβίες από τις σχολές

 

 

Comments are closed.