Για τη κινητοποίηση των φοιτητών στο Υπουργείο ΔΙκαιοσύνης (Ηριάννα ,Περικλής)

Χαιρετίζουμε την δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των φοιτητικών συλλόγων Φιλοσοφικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φυσικού, Νομικής, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών, ΝΦΕΕΜΠ και ΦΕΑ.

Ηταν μια πρώτη άμεση και μαχητική απάντηση στην προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. (υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ) και του Περικλή Μ. χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μετά και την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους. Η απόφαση των δικαστηρίων είναι άδικη και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των φοιτητών και του λαού.

 

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υποδέχτηκαν τους φοιτητές με κλούβες και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η καταστολή παέι χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στρέφεται ενάντια στους αγώνες των φοιτητών και του λαού. Η μαχητική στάση των φοιτητών έσπασε τον αυταρχισμό και τους ανάγκασε να αποσυρθούν.

 

Στην συνάντηση αντιπροσωπείας των φοιτητικών συλλόγων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου περίσσεψαν τα κροκοδείλα δάκρυα για την άδικη φυλάκιση της Ηριαννας και του Περικλή. Την ίδια στγμή η κυβέρνηση διατηρεί και αναβαθμίζει το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο όπως τους τρομονόμους της ΕΕ, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις, φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Ούτε βήμα πίσω!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής.

Να καταργηθεί το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που τυλίγει ανθρώπους "σε μια κόλλα χαρτί".

 

Απαντάμε στην κρατική καταστολή και στην αδικη απόφαση των δικαστηρίων με πιο μαζικούς και οργανωμένους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουν τον αγώνα μέσα από τις συνελεύσεις τους, να κινητοποιηθούν και να προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις.

 

 

Στηρίζουμε τα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται από φοιτητικούς συλλόγους στις 7 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα

Comments are closed.