Για τα γεγονότα στο Υπουργείο Παιδείας .Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία τους !!

 

Με εντολή της κυβέρνησης, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους τους υποδέχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και η Αστυνομία με χημικά και γκλομπ. Σαν αποτέλεσμα της αισχρής αυτής επίθεσης 4 φοιτητές πήγαν στο νοσοκομείο.

Το μεσημέρι της 29ης Νοέμβρη οι Σύλλογοι Οικότροφων της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, των Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ και της Εστίας της ΑΣΠΑΙΤΕ, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών από κοινού με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σύλλογο ΕΤΕΠ ΕΜΠ και την ΕπιτροπήΑγώνα Εργαζομένων Εστιών ΕΜΠ καθώς και Επιτροπές Μετεγγραφέντων Φοιτητών προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση διεκδικώντας να ανοίξει εδώ και τώρα η σίτιση στις εστίες που εδώ και σχεδόν ένα μήνα έχει διακοπεί, να δοθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στις εστίες, όπως η έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι των εστιών και να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά την επίθεση απο τα ΜΑΤ οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι όμως τρομοκρατήθηκαν! Με την αποφασιστικότητά τους μπήκαν στο υπουργείο και συναντήθηκαν με εκπρόσωπό του. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση, κρύφτηκε προσχηματικά πίσω από την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για να ξεπλύνει τις ευθύνες της και μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις για τις μετεγγραφές.

Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια! Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία τους!

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη όσον αφορά την απαρέγκλιτη υλοποίηση της πολιτικής που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας. Στερεί μέχρι και το ένα πιάτο φαΐ σε εστιακούς φοιτητές την ώρα που με το νέο κρατικό προϋπολογισμό δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες των εστιών και τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που πουλάει το φτηνό παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης". Όταν η αισχρή αυτή προπαγάνδα καταρρέει από την αντιλαϊκή πραγματικότητα, δεν διστάζει να απαντά με καταστολή και τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται.

Καλούμε όλους τους εστιακούς φοιτητές και τους φοιτητές που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους να μπουν στον αγώνα για να δοθούν τώρα λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Καλούμε κάθε φοιτητή να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης και την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ και να στηρίξει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας».

Comments are closed.