Πλαίσιο Εκτελεστικής Γραμματείας του Μ.Α.Σ. για ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΟΛΟΙ στον 3μερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΟΛΟΙ  στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. 

Η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων είναι στις 17:00 , στην Πλ. Ομονοίας .

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! 

ΤΑ «ΔΩΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ 

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου 44 χρόνια μετά διδάσκει, εμπνέει…

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ !! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, κόντρα σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση-τη δουλειά και τη ζωή. 

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ!  Κάθε φοιτητής και σπουδαστής χρειάζεται να πάρει θέση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα επικίνδυνα σενάρια που μπλέκει τη χώρα για να εξασφαλίσει τις μπίζνες ντόπιων και ξένων επενδυτών και αμερικάνικων συμφερόντων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

·         βάζει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών στη περιοχή, αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι πουέχουν οδηγήσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, την Ουκρανία, την διχοτόμηση της Κύπρου.

·         Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Δίνει δισεκατομμύρια για τα F-16, αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ βάσεις, συζητά για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, δίνει νέα λιμάνια και αεροδρόμια, το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟΙΚΗ θάλασσα, τα σύνορα της χώρας αξιοποιούνται για πέρασμα των ΝΑΤΟΙΚΩΝ στρατευμάτων, οι κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟΙΚΩΝ ενόπλων δυνάμεων πολλαπλασιάζονται ενώ παραμένουν έλληνες φαντάροι εκτός συνόρων.

·         Ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί σε ντίλερ ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κομπάζετε για τα πλεονάσματα που έχουν ματώσει τις οικογένειές μας, διαφημίζει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει, παίρνει τα συγχαρητήρια από το ΣΕΒ και τους εταίρους που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των επιχειρηματιών.

 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ.

Παλιές και νέες κυβερνήσεις υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κάνουν το πανεπιστήμιο -ΑΕ και τους φοιτητές πελάτες. Προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που μας θέλουν "ευέλικτους, φτηνούς εργαζόμενους".

·         Την ώρα που για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ  «δεν υπάρχει σάλιο» για τα F-16 δίνουν δισεκατομμύρια και κάθε χρόνο  2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ. 

·         Αξιοποιούν επιστήμονες, προσωπικό, υποδομές των πανεπιστημίων για μελέτες και έρευνες για τον πολεμικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, ενώ την αξιοποίηση της επιστήμης προς όφελος των λαϊκών αναγκών τη θεωρούν κόστος πχ αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά έργα κλπ.

·         Εμάς μας αφήνουν να κάνουμε μαθήματα σε αίθουσες χωρίς θέρμανση και τους εστιακούς φοιτητές χωρίς  ζεστό νερό όταν οι εφοπλιστές παίρνουν τζάμπα πετρέλαιο. Πετσοκόβουν ακόμα και το πενιχρό επίδομα στέγασης, πετούν φοιτητές έξω από την εστία, διακόπτεται η σίτιση, απορρίπτουν χιλιάδες μετεγγραφές επειδή όπως λένε "δεν έχουν λεφτά" την ώρα που δίνουν για μια ακόμα φορά άπλετο χρήμα στις εργολαβίες που λύνουν και δένουν στις σχολές.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ

ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Διεκδικούμε να έχουμε κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, να σπουδάζουμε σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό. Να έχουν πρόσβαση όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές στη φοιτητική μέριμνα, τη σίτιση-στέγαση, τη μετακίνηση δωρεάν. Να καταργηθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

 

 

Σπουδάζουμε με σκοπό να μάθουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενό μας, για να συμβάλλουμε με την επιστήμη μας στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου του λαού. Για αυτό διεκδικούμε να έχουμε όλη την απαραίτηση γνώση στο πτυχίο για το επάγγελμά μας, τα πτυχία μας να είναι ενιαία ανωτάτου πανεπιστημιακού επιπέδου, χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ αποφοίτων. Να ερχόμαστε με οργανωμένο τρόπο και με ευθύνη του κράτους με τους αντίστοιχους κλάδους για να μπορούμε να συνδυάζουμε τη θεωρία με τη πρακτική εφαρμογή, να συμβάλλουμε στην αναπαραγωγή νέας γνώσης και τεχνολογίας προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.

 

Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε. Για αυτό διεκδικούμε να καταργηθούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν για να έχουμε πρόσβαση στο επάγγελμά μας (πιστοποιήσεις, εξετάσεις, παράβολα κλπ). Η δουλειά μας να είναι μόνιμη και σταθερή, με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι διαχωρισμοί μισθοί των νέων για άνω και κάτω των 25 ετών.

 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

 

Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια, τότε που φαινόταν ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». Και τότε και σήμερα ισχύει ότι ο αγώνας έχει απαιτήσεις, ανηφοριές και χρειάζεται να καλλιεργείται η αντοχή στις δυσκολίες. Αντοχή που καλλιεργείται από την πίστη στο δίκιο του εργαζόμενου λαού, που είναι και ο παραγωγός του πλούτου.

Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ανάγκη το κίνημα να δίνει οργανωμένη και μαζική απάντηση στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Τότε, στα χρόνια της δικτατορίας, που η χούντα είχε διορίσει το ΚΣ της ΕΦΕΕ, συγκροτήθηκε στα πανεπιστήμια η αντι-ΕΦΕΕ.

Σήμερα, που κυβερνήσεις και διοικήσεις θέλουν συλλόγους συνεργάτες των υπουργείων και των επιχειρηματιών,  το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι η απάντηση για συλλόγους μαζικούς, μαχητικά όργανα που διεκδικούν τις ανάγκες των φοιτητών ενάντια σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και μονοπώλια.

Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο βρήκαν δύναμη στους χιλιάδες εργαζόμενους, οικοδόμους και εργάτες, το λαό της Αθήνας που όλοι μαζί αντιμετώπισαν την καταστολή, τις επιθέσεις της Χούντας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο. Οι εργαζόμενοι, ο λαός είναι ο σύμμαχος μας, η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ μπορεί να δώσει αντοχή, συνέχεια, δύναμη στους αγώνες μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ.

 

ΠΕΤΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕ ΜΑΣ όσους αναπολούν τη Χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό. Ήταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του.Γι’ αυτό και με λύσσα καταγγέλλουν τους αγώνες μας σήμερα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σταματήσουν.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Έξω οι φασίστες της Χ.Α. από τις σχολές και τις γειτονιές .

 

·         Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

·         Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς. Καμία αλλαγή συνόρων.

·         Να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. 

Comments are closed.