Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ,την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 5μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

 ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

Ένα μήνα μετά τις συμφωνίες Τσίπρα- Τραμπ στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη περιοχή. Συνεχίζει και προχωρά το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ. 

Καλούμε κάθε φοιτητή να καταδικάσει τα όσα συμφώνησαν Τσίπρας και Tραμπ που αφορούν την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, δισεκατομμύρια για αγορά F-16. 

Την ίδια ώρα που χιλιάδες φοιτητές συναντούν σοβαρά εμπόδια για να σπουδάσουν κινδυνεύοντας ακόμα και να χάσουν τις σπουδές τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τις επικίνδυνες συμφωνίες που κλείνει και τα ματωμένα πλεονάσματα.  

Στην εστία πετάγονται εκατοντάδες φοιτητές εκτός επειδή δεν υπάρχουν δωμάτια, ενώ όσοι μένουν δεν έχουν φαγητό, ζεστό νερό, καθαριότητα και συντήρηση, χιλιάδες φοιτητές πετάγονται εκτός σπουδών επειδή δεν εγκρίθηκε η μετεγγραφή τους, ενώ στο ΤΕΙ Αθήνας οι σπουδαστές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές. 

Για τις ανάγκες μας η κυβέρνηση λέει «ότι δεν έχει λεφτά» ενώ στο νέο προϋπολογισμό που ετοιμάζει συνεχίζει την υποχρηματοδότηση στις σχολές, την ίδια ώρα μέσα σε μια νύχτα δίνει δισεκατομμύρια για τα F-16,  χαρίζει απλόχερα το 2% του ΑΕΠ στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, κλείνει μπίζνες με ντόπιους και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές μέσα από τους συλλόγους μας να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα στην μόρφωση και τη δουλειά, να βάλουμε εμπόδια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, πάει χέρι-χέρι με την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των φοιτητών στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ 

που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ),την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 5μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.   

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων

Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Καμία αλλαγή συνόρων.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη παιδεία στο ύψος των αναγκών.

Comments are closed.