Ανοικτή Επιστολή Προοδευτικής Κ.Φ. προς το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Ως Προοδευτική Κ.Φ. εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας, στον αγώνα που δίνετε στην Ελλάδα στο πλευρό των εστιακών φοιτητών, των εργαζομένων των εστιών και των φοιτητών που διεκδικούν την μετεγγραφή τους.

 

Οι διεκδικήσεις σας, όπως η επαναλειτουργία της σίτισης στις εστίες, η επίλυση άλλων σοβαρών ζητημάτων διαβίωσης στις εστίες, η επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων των εστιών και φυσικά το αίτημα να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες λαϊκών στρωμάτων, είναι πέρα για πέρα δίκαιες για υπεράσπιση των φοιτητών και των εργαζομένων από τις αντιλαϊκές πολιτικές που τους επιβάλλονται.

 

Παράλληλα θα θέλαμε να καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ την Τετάρτη 29/11 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στους φοιτητές και εργαζόμενους που έδωσαν το παρών τους στη μαζική κινητοποίηση για τα πιο πάνω ζητήματα. Δυστυχώς τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και βίας με αποτέλεσμα των τραυματισμό φοιτητών. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε το ζήτημα, αφού η συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε μετά από επιμονή των διαμαρτυρώμενων και τελικά χωρίς την όποια θετική κατάληξη.

 

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό σας στις τωρινές, διαχρονικές αλλά και νέες μάχες που θα καλεστείτε να δώσετε. Μάχες για υπεράσπιση του δικαιώματος της νεολαίας για δημόσια και πραγματικά δωρεάν Τριτοβάθμια Παιδεία, που βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούνται στην Ελλάδα.

 


Με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Η Γραμματεία της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών

Comments are closed.