Δελτίο Τύπου για τη λήξη των εργασιών της 8ης Πανελλαδικής Συνάντησης του ΜΑΣ

Με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας ολοκληρώθηκε η 8η πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στις 10 Δεκέμβρη στο ΤΕΙ Πειραιά. Οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι απο 44 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους,  68 επιτροπές αγώνα, 2 τμηματικές συνελεύσεις, 8 συνελεύσεις ετών και 1 επιτροπής αθλητισμού μεταφέρουμε τη πείρα, τη συζήτηση, τις αποφάσεις της συνάντησή μας μέσα στα αμφιθέατρα για να μπούν νέες δυνάμεις στον αγώνα, μαζικοποιώντας τους συλλόγους μας, οργανώνοντας το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης για να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια-να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας με δικαιώματα κόντρα σε κυβερνήσεις-ΕΕ- μεγαλοεπιχειρηματίες.

 

Η συζήτηση και οι αποφάσεις μας βγάζουν πιο δυνατούς στον καθημερινό μας αγώνα

·         ενάντια στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους “εταίρους” της ΕΕ-ΔΝΤ που σαρώνουν τα δικαιώματα μας στη μόρφωση και τη δουλειά για να πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επιβάλουμε το δικό μας δίκιο που είναι να δουλεύουμε με δικαιώματα και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα χωρίς φραγμούς κόντρα στα παραμύθια της δίκαιης ανάπτυξης της κυβέρνησης που αφήνει τους εστιακούς χωρίς φαγητό, τους μετεγγραφένετες εκτός σχολών και τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας χωρίς καθηγητές και με σχολές “εκτρώματα”. 

·         για να δυναμώσει η διεκδίκηση σε κάθε σύλλογο για τις δικές μας ανάγκες. Πιο μαχητικά να απαιτήσουμε αύξηση κρατικής χρηματοδότησης- φοιτητική μέριμνα για όλους-να δοθούν όλες οι μετεγγραφές, “δεν τη βγάζουμε” με τα ψίχουλα που δίνουν για τη παιδεία χρόνια τώρα παλιές και νέες κυβέρνήσεις και συνεχίζουν και με το νέο κρατικό προυπολογισμό. Το πτυχίο μας να είναι η μόνη προυπόθεση για δουλειά στο αντικείμενό μας με ολη την απαραίτηση για το επάγγελμά μας γνώση,  δεν θα τρέχουμε μια ζωή να πληρώνουμε πιστοποιητικά, επάρκεια, δίδακτρα για να κάνουμε το αυτονόητο να δουλέψουμε σε αυτό που σπουδάσαμε. Να δουλεύουμε μόνιμα και σταθερά με δικαιώματα, κανείς να μην πληρώνετε κάτω απο 751 ευρώ, δεν μπορούμε μια ζωή να είματε “προσωρινοί” απο δουλειά σε δουλεία, μεταξύ ανεργίας και περιπλάνησης, με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά στη ζωή μας.

·         Για να μαζικοποιηθούν, ζωντανέψουν οι σύλλογοί μας.  Η αλληλεγγύη-η συλλογικότητα και η οργάνωση είναι τα δικά μας όπλα, μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε, ο καθένας μόνος του είναι εύκολος στόχος- όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί για να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Οι συσκέψεις μετεγγραφέντων, σπουδαστών ΤΕΙ και οικοτρόφων φοιτητών που πραγματοποίθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησή μας συνέβαλαν να γίνουμε συντονισμένοι και οργανωμένοι όλοι οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα για να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει.

 

Συνεχίζουμε σε κάθε πόλη με συσκέψεις

συλλόγων, επιτροπών αγώνα,συνδικαλιστών- οργανώνουμε:

·         Στις 14 Δεκέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ, οργανώνοντας τ φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

·         Συμμετέχουμε στην Άθήνα στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σωματεία, φορείς,το ΠΑΜΕ ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο αναπτυξιακό συνέδριο στις 16 και 17 Δεκέμβρη.

·         Στηρίζουμε την κινητοποίηση των μετεγγραφέντων φοιτητών στις 13/12 , Τετάρτη στη Βουλή, στις 13:00 και τις κινητοποιήσεις των εστιακών φοιτητών τη Παρασκευή 15/12 στο Υπουργείο Παιδείας και όπου αλλού διοργανωθούν σε όλη την Ελλάδα.

·         Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο λαό της Δυτικής Αττικής μαζεύουμε και παραδίδουμε είδη πρώτης ανάγκης.

·         Οργανώνουμε κοινές πρωτοβουλίες από τους συλλόγους των καθηγητικών σχολών ενάντια στην αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας.

 

Δυναμώνουμε τη φωνή μας

 

Δυναμώνουμε το ΜΑΣ

Comments are closed.