Ανακοίνωση Συλλόγων Οικότροφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, Επιτροπής Αγώνα ΦΕΠΑ

Για την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Πέμπτη 25/1

 

Μετά και την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που πραγματοποιήσαμε Πέμπτη 25/1 σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων για τα οξυμένα προβλήματά μας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι πρυτανείες των ιδρυμάτων ανακοίνωσαν τις εξής δεσμεύσεις:

  • Ότι θα λυθεί το πρόβλημα της σίτησης στο εστιατόρειο της ΦΕΑ που εδώ και 3 μήνες οι φοιτητές της παραμένουν νηστικοί
  • Ότι θα ξεκινήσει άμεσα η συντήρηση σε όλες τις εστίες
  • Ότι άμεσα όλες οι εστίες θα αποκτήσουν Wi-Fi

Για μια σειρά οξυμένα προβλήματα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση είτε πετώντας από πάνω του την ευθύνη ρίχνοντας το μπαλάκι στα ιδρύματα είτε κρύφτηκε πίσω από μελέτες που περιμένει να ξεκινήσουν. Ακόμα πολλά από τα αιτήματα μας που αφορούν ανάγκες μας που πρέπει να καλυφθούν για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θεωρούνται «δευτερεύοντα» και η ικανοποίησή τους αφήνεται σε δεύτερη μοίρα

 Οι αιτίες των προβλημάτων για τους εστιακούς είναι γνωστές και παραμένουν εδώ!

Είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας. Είναι οι μπίζνες των εργολάβων μέσα στις εστιές, που και η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, μπάζει στις σχολες και τις εστίες μας και που όσο οι ανάγκες μας καθορίζονται από τα κέρδη τους δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

Όσον αφορά τα ψεύτικα λόγια συμπάθειας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ότι είναι από την ίδια μεριά με μας, οι εστιακοί φοιτητές τα γνωρίζουμε καλά. Τα έχουμε αντιμετωπίσει τόσους μήνες τώρα που είμαστε χωρίς σίτιση και θέρμανση. Τα αντιμετωπίζουμε στους τσακισμένους προϋπολογισμούς που δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη. Τα συναντήσαμε στο υπουργείο Παιδείας που η κυβέρνηση μας υποδέχτηκε με ΜΑΤ και χημικά.

 Μόνος δρόμος είναι η συνέχεια του αγώνα μας!!!!!

Για να πραγματοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που αποσπάσαμε. Για να ικανοποιηθούν τώρα όλα μας τα αιτήματα. Για να πεταχτούν οι εργολάβοι έξω από τις εστίες μας, να υπάρξει κρατική χρηματοδότιση στο ύψος των αναγκών μας.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά με:

  • κινητοποίηση την Παρασκευή 26/1 στις 9:00 στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ όπου θα συνεδριάζει το ΔΣ του οργανισμού.
  • κινητοποιήσεις τη Δευτέρα σε όλες τις πρυτανείες των ιδρυμάτων για τα προβλήματα που παραμένουν στις εστίες μας.
  • συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του πανελλαδικού συντονιστικού των συλλόγων οικότροφων την Κυριακή 28/1 στις 18.00 στις ΝΦΕΕΜΠ. Καλούμε τους συλλόφους οικοτρόφων από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συντονιστικό.
  • Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας. 

 

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/Δελτίο-Τύπου-για-ΙΝΕΔΙΒΙΜ.pdf

Comments are closed.