Για την πτυχιακή εξεταστική

 Τα προηγούμενα χρόνια κάτω από την πίεση των φοιτητών και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δίνονταν η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές  να δίνουν διπλή εξεταστική στο τέλος του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου.

Όμως πλέον με απόφαση του υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών έχουν οι Σχολές με αποτέλεσμα σε δεκάδες τμήματα να κόβεται η πτυχιακή εξεταστική και χιλιάδες φοιτητές να αναγκάζονται να παρατείνουν  και άλλο τις σπουδές τους  και την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους.Ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές οι οποίοι δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και οι άδειες την περίοδο της εξεταστικής είναι για πολλούς "όνειρο θερινής νυκτός".

Ουσιαστικά παίρνουν πίσω ακόμα και αυτή την μικρή ανακούφιση, την ελάχιστη παραχώρηση διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές.

 

Δε συμβιβαζόμαστε με το παραμικρό εμπόδιο που μπαίνει στις σπουδές μας!

 

Απαιτούμε από τις διοικήσεις όλων των ιδρυμάτων:

  • Καμία κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής. Να πραγματοποιηθεί η πτυχιακή εξεταστική ΤΩΡΑ και στο τέλος του εαρινού εξαμήνου.
  • Να συνταχθεί άμεσα πρόγραμμα για τη διπλή εξεταστική, που να διευκολύνει τους φοιτητές σε όλα τα τμήματα

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους φοιτητές και τους σπουδαστές με δυναμικές κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των σχολών να διεκδικήσουν την πραγματοποίηση πτυχιακής εξεταστικής.

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/Σχόλιο-για-την-πτυχιακή-εξεταστική.pdf

Comments are closed.