Καταδίκη της καταστολής προς τον παλαιστινιακό λαό

Καταδικάζουμε την ένταση της καταστολής προς το λαό της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που ενισχύθηκε ιδιαίτερα μετά την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις καταστολής πέραν του ότι χτυπούν με πρωτοφανή πολεμικά μέσα τον άοπλο λαό της Παλαιστίνης φτάνουν μέχρι και στο σημείο να συλλαμβάνουν μικρά παιδιά , όπως συνέβη με την Άχεντ Ταμίμι που συνελήφθη μέσα στο σπίτι της και κατηγορείται για τη δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον Ισραηλινό στρατό. Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους πολλούς νέους που μάχονται με πρωτοφανή γενναιότητα και αυτοθυσία για το αυτονόητο δικαίωμα τους, να  ζουν στην δική τους πατρίδα χωρίς την κατοχή του Ισραηλινού στρατού.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει! Μπροστά σε αυτόν παίρνουμε και εμείς τις δικές μας θέσεις μάχης. Μέσα από τους δικούς μας αγώνες ενάντια στη φτώχεια, για το δικαίωμα μας στη μόρφωση και τη δουλειά, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δείχνουμε με κάθε ευκαιρία έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και σε όποιον άλλο λαό υποφέρει σήμερα. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία όχι μόνο δε λέει κουβέντα για τον αποτρόπαιο βασανισμό του λαού της Παλαιστίνης αλλά αναπτύσσει ακόμα περισσότερο οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ και βάζει το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.   

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να καταγγείλει το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που συνεχίζεται με τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ, με την ανέγερση του τοίχους της ντροπής, με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους και την κατοχή των εδαφών της Παλαιστίνης. Να απαιτήσει να σταματήσει τώρα η ένταση της καταστολής και να απελευθερωθούν άμεσα η Άχεντ Ταμίμι και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι. Να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε είδους συνεργασία με το Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Να δυναμώσουν οι αγώνες και οι πολύμορφες πρωτοβουλίες του συλλόγου μας μέσα από τις οποίες δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.
Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/παλαιστίνη-ψήφισμα.pdf

Comments are closed.