Για την προκλητική απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

  Το εργατικό λαϊκό και φοιτητικό κίνημα διαχρονικά και  σταθερά στη πατρίδα μας και σε όλο το κόσμο αποτέλεσε ασπίδα υπεράσπισης των εβραϊκών πληθυσμών απέναντι σε διωγμούς, πογκρόμ, θηριωδίες, κάθε μορφής έκφρασης φασισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Σταθερά υπερασπιζόμαστε και μαχόμαστε να ζούνε οι λαοί όλου του κόσμου ειρηνικά, αρμονικά διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Για αυτούς τους ίδιους λόγους καταγγέλλουμε τη πολιτική της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ που έχει οδηγήσει στον αφανισμό και τη γκετοποίηση του λαού της Παλαιστίνης.

  Την Τετάρτη 31/1 δικάζεται από ισραηλινό στρατοδικείο η Άχεντ Ταμίμι, η 16χρονη Παλαιστίνια που έγινε παγκόσμιο σύμβολο στον αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης. Η 16χρονη συνελήφθη μέσα στο σπίτι της επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη (!), ενώ στην συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Μάλιστα ο υπουργός "παιδείας" του Ισραήλ δήλωσε ότι "αυτές οι γυναίκες (δηλαδή η Ταμίμι και η μητέρα της) πρέπει να πεθάνουν στη φυλακή!"

  Την ίδια μέρα το Πανεπιστήμιο Πειραιά αναγορεύει τον πρόεδρο του Ισραήλ,  Ρεουβέν Ριβλίν σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών!!!  Η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης του ΠΑΠΕΙ είναι απαράδεκτη και αποτελεί πρόκληση.

  Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης του Ισραήλ. Η κυβέρνηση του Ισραήλ, με τις «πλάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ που συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά μαζί της, εντείνει την επιθετικότητα, την βία και την καταστολή απέναντι στις δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε ανεξάρτητο κράτος, κρατά φυλακισμένους 350 ανήλικους και χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, έχει αναλάβει ρόλο χωροφύλακα του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή! Ο ισραηλινός στρατός βάφει τα χέρια του με το αίμα του λαού της Παλαιστίνης.

  Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο! Ήδη δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις καταδίκης της άδικης φυλάκισης και ζητούν την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας. Είναι και δική μας υπόθεση να υπερασπιστούμε κάθε νέο και το δικαίωμά του να ζει ελεύθερος στον τόπο του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

  Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πειραιά τη Πέμπτη 2/2 στις 11:00, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο έγκλημα που συντελείται στο λαό της Παλαιστίνης.  Καταγγέλλουμε τη στάση της  ελληνικής κυβέρνησης,  όχι απλά ανέχεται αλλά στηρίζει αυτό το έγκλημα, αφού αρνείται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, οργανώνει δεκάδες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Η χώρα μας μαζί με το Ισραήλ γίνεται σημαιοφόρος της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που εξαπολύει πολέμους ενάντια σε δεκάδες λαούς, όπως στη Συρία, το Ιράκ και αλλού.

  Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια από όλο τον κόσμο και απαιτούμε:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμ! Τιμούμε τον αγώνα αντίστασης και ζωής που δίνουν χιλιάδες λαού και νεολαίας στη Παλαιστίνη, κάνουμε δικό μας επίτιμο μέλος του συλλόγου μας τη 16χρονη Παλαιστίνια Αχεντ Ταμίμ.
  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι!
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  και  επικίνδυνα σχέδια που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

 Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ψηφισμα-για-πρόεδρος-ισραηλ.pdf

Comments are closed.