Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των αγροτών στην «Agrotica»

«Οι φοιτητές που προερχόμαστε από αγροτικές και λαϊκές οικογένειες είμαστε στο πλευρό τους», τονίζεται σε ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων που συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην έκθεση «Agrotica», που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ΑΠΘ, Ιστορικού Αρχαιολογικού ΑΠΘ, Φιλολογίας ΑΠΘ, Δασολογίας ΑΠΘ, Κτηνιατρικής ΑΠΘ, Νομικής ΑΠΘ, Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και τονίζουν:

«Σε θέση μάχης βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων, της ΕΕ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της, που τους ωθούν ακόμα γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα τους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι φτωχοί αγρότες κλιμακώνουν το δίκαιο αγώνα τους, έχοντας ως “όπλο” τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συσπειρώνει σχεδόν το σύνολο των ζωντανών ομοσπονδιών και δεκάδων αγροτικών συλλόγων της χώρας.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια διότι αφορούν την ίδια τους την επιβίωση. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές που πουλούν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους, η εκτεταμένη απληρωσιά από τους εμποροβιομήχανους, οι ολοένα και αυξανόμενες εισφορές και οι κατασχέσεις κατοικιών και χωραφιών, είναι μόνο κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους για το αυτονόητο, δηλαδή να μπορούν να παράγουν στη γη τους.

Οι φοιτητές που προερχόμαστε από αγροτικές και λαϊκές οικογένειες είμαστε στο πλευρό τους!!!

Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο. Είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται σε εμάς και τις οικογένειές μας και ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες. Είναι οι τράπεζες και οι μεγαλέμποροι που αρπάζουν σπίτια, χωράφια και λαϊκές περιουσίες, που αγοράζουν "τζάμπα" από τους αγρότες και πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές.

Ιδιαίτερα οι φοιτητές που σπουδάζουμε πάνω στην Αγροτική και Κτηνοτροφική Παραγωγή και βλέπουμε ότι μας περιμένει ένα μέλλον μεταξύ ανασφάλειας και ανεργίας, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών!

Η αλληλεγγύη μας είναι η καλύτερη απάντηση ενάντια στη βρώμικη επίθεση που δέχονται! Κάθε φορά που κάποιος κινητοποιείται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, μαζί και οι φασίστες χρυσαυγίτες τρέχουν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα, να βάλουν τον υπόλοιπο λαό απέναντι! Χθες ξήλωναν το δικαίωμα της απεργίας και χτύπαγαν με ΜΑΤ εστιακούς φοιτητές, σήμερα επιτίθενται και φιμώνουν τους αγωνιζόμενους αγρότες. Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση και η κοινή πάλη εργαζομένων, αγροτών μαζί με τους φοιτητές γιατί μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! Πρέπει να ενωθούμε στον αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ, για αξιοποίηση όλου του πλούτου και της αγροτικής παραγωγής ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας!

Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς!».

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ΣΤΗΡΙΞΗ-ΜΠΛΟΚΩΝ-ΑΠΟ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-.pdf

Comments are closed.