Πέτυχαν να μην πεταχτεί κανείς φοιτητής έξω από τα ξενοδοχεία

Τη δέσμευση της Πρυτανείας, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και των ξενοδόχων ότι κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί έξω από τα ξενοδοχεία, έλαβαν οι φοιτητές και οι οικότροφοι του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά και την άμεση και δυναμική κινητοποίησή τους.

Τονίζοντας ότι «ο αγώνας φέρνει κατακτήσεις», ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πατρών αναφέρει:

«Η μαζική κινητοποίηση των εστιακών φοιτητών τις τελευταίες μέρες, λόγω του οξυμένου προβλήματος που προέκυψε με την απειλή εκδίωξης των 130 φοιτητών από τα ξενοδοχεία, κορυφώθηκε τη Δευτέρα 19/3. Από νωρίς το πρωί οι φοιτητές όλων των σχολών άρχισαν να ενημερώνονται με ανακοινώσεις στα μαθήματα για το ζήτημα που είχε προκύψει, μέχρι που καταλήξαμε στη διεύθυνση της εστίας για να απαιτήσουμε να μη μείνει ούτε ένας φοιτητής άστεγος. Μετά από ανυποχώρητες πιέσεις και αμέτρητα τηλέφωνα με την Πρυτανεία, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τα ξενοδοχεία, το βράδυ λάβαμε τη διαβεβαίωση πως κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί έξω από τα ξενοδοχεία.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ξεκάθαρα:

  • Απαιτείται αγώνας στο σήμερα, καθώς έχει αποτελέσματα! Δεν είναι κάτι ξεπερασμένο, δεν είναι κάτι εθιμοτυπικό! Όταν οι ίδιοι οι φοιτητές κινητοποιούνται για τα προβλήματά τους, όπως έγινε με τα ίδια τα παιδιά που μένουν στα ξενοδοχεία, τότε τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

  • Απαιτείται ενότητα με τους άλλους φοιτητές! Το πλατύ κάλεσμα που κάναμε έφερε άμεσα κόσμο να παλέψει στο πλάι μας, παρότι δεν ήταν όλοι εστιακοί, αλλά αναγνώριζαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μέσα στο Πανεπιστήμιο έχουν κοινή ρίζα!

  • Απαιτείται σωστό περιεχόμενο! Ο αγώνας να μην επικεντρώνεται απλά στην εναλλαγή των ατόμων από τις θέσεις αρμοδιότητας και εξουσίας (π.χ. υπουργούς, διευθυντές, πρυτάνεις) αλλά να κοιτάει κατάματα την πραγματικότητα και να αναγνωρίζει ποιος είναι συνολικότερα ο αντίπαλος που έχει απέναντί του.

  • Απαιτείται επαγρύπνηση! Το ζήτημα δεν έχει λυθεί οριστικά. Πρέπει να είμαστε στις επάλξεις, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει το επόμενο διάστημα, καθώς ξέρουμε ότι η επίθεση στα δικαιώματά μας και τις σπουδές μας δεν τελειώνει έτσι απλά.

  • Απαιτείται συνέχεια του αγώνα! Ανάγκη του εστιακού φοιτητή σήμερα δεν είναι μόνο να έχει ένα δωμάτιο να μείνει. Έχει ανάγκη από σύγχρονες υποδομές, από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ασφάλεια, επαρκή σίτιση, άθληση και πολιτισμό. Ανάγκη από ολοκληρωμένες σπουδές που θα του εξασφαλίζουν δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενό του.

    Άρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά μέχρι να κατακτήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!».

Comments are closed.