Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα φοιτητών που διεκδικούν την μετεγγραφή τους

6 μήνες μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς χιλιάδες φοιτητές είμαστε ακόμα στον αέρα, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε!

6 μήνες αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο: να μην πεταχτούμε εκτός σπουδών! Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούνται να μας δώσουν μετεγγραφή και ταυτόχρονα υποβαθμίζουν την φοιτητική μέριμνα ενώ οι εστίες, οι υποδομές για ΑΜΕΑ είναι ανύπαρκτες σε μια σειρά πόλεις!

6 μήνες ο υπουργός, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διοικήσεις ιδρυμάτων και τμημάτων μοιράζουν ψεύτικα λόγια συμπάθειας και πετάνε την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας μετεγγραφή δικαιούνται μόνο οι φοιτητές οι οποίοι έχουν αδελφό ή αδελφή που σπουδάζουν εκτός μόνιμης κατοικίας, έχουν οικονομική δυσχέρεια και δεν μπορούν να συντηρήσουν τρεις ή και περισσότερες κατοικίες.

Πρόκειται για ξεκάθαρη κοροϊδία! Και με αυτή τη ρύθμιση το πρόβλημα παραμένει για μεγάλο κομμάτι όσων ζητάμε μετεγγραφή.

Κύριε υπουργέ σας ρωτάμε:

  • Τι γίνεται με τους φοιτητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε ένα σπίτι;
  • Τι γίνεται με τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή και πολυτέκνων;

Σας έχουμε πάρει χαμπάρι!

Χιλιάδες φοιτητές αναγκαζόμαστε, είτε να δώσουμε ξανά πανελλήνιες, είτε να μην παρακολουθούμε την σχολή μας περιμένοντας μια ακόμη ρύθμιση, είτε έχουμε ήδη πάει στις πόλεις που έχουμε περάσει και τα βγάζουμε πέρα με χίλια ζόρια, είτε τελικά αναγκαζόμαστε να διακόψουμε τελείως τις σπουδές μας!

Δεν παρατάμε το δίκιο μας! Απαιτούμε δικαίωμα μετεγγραφής να έχουν οι φοιτητές και σπουδαστές:

  • με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί
  • των μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών
  • που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με αναπηρία 67% και άνω
  • δικαίωμα μετεγγραφής να έχουν οι φοιτητές, σπουδαστές όταν τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας είναι άνεργο το τελευταίο 6μηνο

Την ίδια δυνατότητα μετεγγραφής διεκδικούμε και για φοιτητές που βρίσκονται μέχρι το 5ο έτος των σπουδών τους.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους φοιτητές που δεν πήραν την μετεγγραφή τους!

Σας καλούμε να μην παρατήσουμε τα όνειρά μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα σε όποια πόλη και αν βρισκόμαστε. Μαζί με τους φοιτητές του τμήματος, τον φοιτητικό σύλλογο κάνουμε κινητοποιήσεις

στους προέδρους των τμημάτων μας και απαιτούμε: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ με απόφαση του τμήματος να εγγραφούμε στο τμήμα της πόλης που επιθυμούμε.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να μας στηρίξουν στο δίκαιο αγώνα μας και να μας εγγράψουν σαν μέλη στο φοιτητικό σύλλογο του τμήματος που παρακολουθούμε μαθήματα ακόμα και αν αρνείται η σχολή να μας δεχτεί σαν φοιτητές!

Το επόμενο διάστημα, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών που διεκδικούν την μετεγγραφή τους καλεί σε σύσκεψη όλους τους μη μετεγγραφέντες αλλά και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Κανένας φοιτητής που δικαιούται μετεγγραφή να μην μείνει έξω από την σχολή του!

Comments are closed.