Εκδήλωση για τις εργασιακές προοπτικές των αποφοίτων ΦΣ Ψυχολογίας ΑΠΘ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μάρτη, η εκδήλωση του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας ΑΠΘ με θέμα: «Μετά το πτυχίο τι; – Εργασιακές προοπτικές ενός αποφοίτου ψυχολογίας».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Αφροδίτη Μπάκα, καθηγήτρια του Τμήματος, η Γεωργία Καλαντζάκου, εργαζόμενη στο ΚΕΔΔΥ και ο Ανδρέας Τσούνης, εργαζόμενος στο κέντρο Πρόληψης «ΣΕΙΡΙΟΣ».

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις δομές που μπορούν να εργαστούν οι απόφοιτοι της ψυχολογίας, καθώς επίσης και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, η Α. Μπάκα αναφέρθηκε στον τομέα της έρευνας και των μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ οι Αν. Τσούνης και Γ. Καλαντζάκου μετέφεραν πείρα από τους χώρους δουλειάς, τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, τους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να παίξουν οι ψυχολόγοι λόγω έλλειψης προσωπικού στις δομές. Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά στον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι διεκδικούν τους όρους δουλειάς μέσα από τα σωματεία τους και τον οργανωμένο αγώνα.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις των φοιτητών. Κλείνοντας, η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ψυχολογίας Ραφαέλα Θεοφίλη, τόνισε την ανάγκη μαζικοποίησης των γενικών συνελεύσεων και των διαδικασιών του συλλόγου, με στόχο τη διεκδίκηση και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των φοιτητών, σε συμπόρευση με το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Comments are closed.