Η συσπείρωση φοιτητών-μαθητών Frente de Estudiantes από την Ισπανία καταδικάζει την καταστολή του φοιτητικού-μαθητικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και στηρίζει τους 2 συλληφθέντες αγωνιστές

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν:

«Την περασμένη Δευτέρα 16 Απριλίου διάφοροι ελληνικοί σπουδαστικοί σύλλογοι, συσπειρωμένοι με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που παραβρέθηκε στο 2ο Συνέδριο μας, γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας μαζί με τον εργαζόμενο λαό, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Συρία και φωνάζοντας δυνατά όχι στον Πόλεμο!

Χιλιάδες σπουδαστές και νέοι γενικότερα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας να γίνει φανερή η τοποθέτησή τους κόντρα στον πόλεμο και κόντρα στις επεμβάσεις απο Ηνωμένες Πολιτίες, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία στη Συρία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων βρέθηκαν απέναντι στη βιαιότητα της αστυνομίας, η οποία με διαταγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χτύπησε με δακρυγόνα και άλλα χημικά τους διαδηλωτές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δύο συναγωνιστές φοιτητές συλλήφθηκαν και κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη της κοινής τάξης.

Λόγω αυτών των γεγονότων το Frente de Estudiantes δηλώνει οτι:

Απαιτούμε την άρση των κστηγοριών που τους απαγγέλθηκαν.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δείξουν την αλληλλεγγύη τους στο ελληνικό φοιτητικό συλλαλητήριο και την μάχη εναντια στον πόλεμο στην Συρία.

Όχι στον πολεμο! Όχι στην εισβολή στην Συρία!

 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2018»

Comments are closed.