Με επιτυχία η εκδήλωση για τις επιπτώσεις των ναρκωτικών (ΦΣ ΒΕΤ Ιωαννίνων)

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) Ιωαννίνων την Τρίτη 27 Μάρτη, για τις επιπτώσεις των ναρκωτικών στο άτομο και τις κοινωνικές τους προεκτάσεις.

Ο Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος και γραμματέας του ΕΣΥΝ, τόνισε στην ομιλία του ότι τα ναρκωτικά αποτελούν πολυπαραγοντικό φαινόμενο, καθώς είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν έναν νέο άνθρωπο στη χρήση ουσιών. Έφερε στοιχεία για το ότι τα ναρκωτικά αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ότι η λεγόμενη ιατρική κάνναβη χρησιμοποιείται για να αθωωθεί και να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίησή της ως ναρκωτικό.

Ο Κωνσταντίνος Λάζος, εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, μίλησε για τα προγράμματα απεξάρτησης και για τα στάδια που περνάει ο χρήστης από την απεύθυνσή του στο κέντρο απεξάρτησης μέχρι την κοινωνική του επανένταξη.

Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και προβληματισμού από τους φοιτητές προς τους δύο ομιλητές. Απασχόλησε το τι προκαλεί την εξάρτηση από μια ουσία, πώς μπορεί αυτό να προληφθεί, πώς λειτουργούν τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης, και άλλα πάνω στα οποία έγινε πλούσια συζήτηση.

Comments are closed.