Μπροστά στο έγκλημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και στην επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας ΔΕ ΣΙΩΠΟΥΜΕ!

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Την 1η Μάη οι φοιτητές διοργανώνουμε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 10πμ στο Σύνταγμα μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας!

Ολοι την Τετάρτη 25/4 στις 9πμ στην Ευελπίδων που δικάζονται οι δύο συμφοιτητές μας!

Όλοι εμείς που καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και την σφαγή του συριακού λαού από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ…

Όλοι εμείς που ανησυχούμε για τις πολεμικές προετοιμασίες και την τουρκική προκλητικότητα…

Όλοι εμείς που αγωνιούμε για την κατάσταση στις σχολές μας και τα εμπόδια που συναντάμε στην προσπάθεια να σπουδάσουμε και να βρούμε δουλειά…

> Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον συλλογικό αγώνα, την διεκδίκηση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της ΕΕ-ΝΑΤΟ που είναι επικίνδυνοι για τις σπουδές, το μέλλον, τις ζωές μας αλλά και τους γείτονες λαούς!

> Τώρα χρειάζεται να οργανωθούμε στους συλλόγους μας και να είμαστε ενημερωμένοι για να μην μας "πιάσουν στο ύπνο" οι εξελίξεις και τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

> Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη για να μην μείνει κανένας μόνος του!

Την καταδίκη, την ανησυχία, την αγωνία μας να τα μετατρέψουμε σε απόφαση για να αλλάξουμε την κατάσταση! Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

Όποιος θέλει δωρεάν σπουδές, πρέπει να παλέψει για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στις σχολές μας, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική λειτουργία στα ιδρύματα, να καταργηθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, να υπάρχει φοιτητική μέριμνα!

Όποιος θέλει ολοκληρωμένη μόρφωση, πρέπει να παλέψει για σύγχρονες υποδομές, για καθηγητές, πρακτική άσκηση και προγράμματα σπουδών με βάση την εξέλιξη της επιστήμης! Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενό μας και να μην περάσει η αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος όπως συμβαίνει τώρα με την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας ή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών από τα πτυχία!

Όποιος θέλει δουλειά με δικαιώματα, πρέπει να συνδυάσει την ατομική προσπάθεια με τον συλλογικό αγώνα για να καταργηθεί το αίσχος του υποκατώτερου μισθού για τη νεολαία, για να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα κατοχυρώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ότι κανένας δεν θα αμείβεται με λιγότερα από 751€!

132 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου την Πρωτομαγιά του 1866 στο Σικάγο, με την επιστήμη και την παραγωγικότητα της εργασίας να έχει κάνει άλματα, θέλουν η γενιά μας να μη γνωρίσει ποτέ αυτά τα δικαιώματα! Να αποδεχτεί τη μισοδουλειά και τη μισοζωή! Να αποδεχτεί τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών για να τσεπώσουν ζεστό χρήμα οι τράπεζες! Να αποδεχτεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα για να έρθει "ανάπτυξη" στα κέρδη των αφεντικών! Να ματώνει στους φόρους για να πληρώνει πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, επιδοτήσεις σε μεγαλο-επιχειρηματίες και ταυτόχρονα "να μην υπάρχει φράγκο" για την Παιδεία και την Υγεία.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης, τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής το 1944! Διδασκόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες! Αν κυριαρχούσε η λογική ότι "τίποτα δεν γίνεται" δεν θα κατακτιόταν το 8ωρο, η δωρεάν παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα, οι δημοκρατικές ελευθερίες, όλα όσα σήμερα ξηλώνουν οι κυβερνήσεις για να κερδίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες!

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη γιατί είναι αντιλαϊκή!

Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με την στήριξη της ΕΕ. Κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται, συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, απειλώντας με ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες!

Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα – ανύπαρκτα – πυρηνικά του Σαντάμ, κοκ) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή. Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν «πρόβα πολέμου». Παραχωρεί τα πανεπιστήμια της χώρας για έρευνα στην υπηρεσία των πολεμικών σχεδίων! Έχει το θράσος να καλεί φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, να υποτάξουν την επιστήμη τους στην δικαιολόγηση εγκλημάτων, να γίνουν συνένοχοι! Για να δώσει διαπιστευτήρια στις ΗΠΑ στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν άγρια φοιτητές που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο και δικάζει 2 συμφοιτητές μας με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες!

Αυτοί που δεν διστάζουν να τσακίζουν τον λαό μας με φτώχεια και αβάσταχτα βάρη για να κερδίζουν τα μονοπώλια, δεν θα διστάσουν να συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις!

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

Οι φοιτητές μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Αλλάζουμε την κατάσταση στους συλλόγους μας, για να γίνουν όπλο στα χέρια των φοιτητών απέναντι σε αντιλαϊκές και επικίνδυνες εξελίξεις!

Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα το μακελειό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία!
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Όχι στην υποταγή της έρευνας, των πανεπιστημίων στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ! Κανένας φοιτητής να μην δεχτεί να κάνει πρακτική άσκηση για τους μακελάρηδες!
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας! Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
  • Το πτυχίο µας να είναι η µοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελµα. Να καταργηθούν οι κατηγοριοποιήσεις πτυχίων – ιδρυµάτων – αποφοίτων.
  • Δουλειά με δικαιώματα για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Κανείς εργαζόµενος με µισθό κατώτερο των 751 ευρώ.

Comments are closed.