Κινητοποίηση στη Σύγκλητο για τα οξυμένα προβλήματα (ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας)

Προειδοποιητική κατάληψη στην κεντρική διοίκηση και τις οικονομικές υπηρεσίες την Δευτέρα 26 Μάρτη και Τρίτη 27 Μάρτη, αποφάσισε Σπουδαστικός Σύλλογος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πάτρας, που πρόσφατα προχώρησε σε μαζική κινητοποίηση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Πάτρας απαιτώντας:

  • Να καταργηθεί το όριο δήλωσης μαθημάτων, ο κάθε σπουδαστής να μπορεί να δηλώσει τα μαθήματα του τυπικού του εξαμήνου.

  • Να γίνει η διπλή εξεταστική των εργαστηρίων για το εαρινό εξάμηνο.

  • Να γίνεται μάθημα σε ανθρώπινες αίθουσες, να χρησιμοποιηθεί το νέο κτήριο των Ηλεκτρολόγων.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τη στάση της Συγκλήτου απέναντι στα ζητήματα που θέσαμε, που αντιμετωπίστηκαν από αυτούς σαν αστεία. Το επιχείρημα της Συγκλήτου για τα αιτήματά μας δεν μας καλύπτουν. Μας είπαν ότι το όριο δήλωσης διασφαλίζει την ποιότητα σπουδών μας. Όταν απαντήσαμε ότι την ποιότητα σπουδών μας την καθορίζουν οι καθηγητές που δεν έχουμε, οι κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές, δεν πήραμε καμία απάντηση.

Για το νέο κτήριο των Ηλεκτρολόγων που παραμένει ανεκμετάλλευτο, η Σύγκλητος εκτέθηκε μπροστά στα μάτια των σπουδαστών, γιατί από τη μία λέγαν ότι δεν είναι νομιμοποιημένο, αλλά από την άλλη υπάρχουν μέσα σε αυτό εξοπλισμός και υποδομές για να μπορούμε να κάνουμε μάθημα. Αργότερα μας είπαν πως όλα τα κτήρια του Ιδρύματος δεν είναι νομιμοποιημένα.

Η στάση λοιπόν της Συγκλήτου μας αποδεικνύει ότι είμαστε αντίπαλοι. Ερωτόμαστε πως είναι δυνατόν να συζητιούνται σενάρια για συγχωνεύσεις – συνενώσεις και διάφορα άλλα σενάρια μεταξύ των ΤΕΙ και ΑΕΙ, που ντύνονται με όμορφες λέξεις όπως η "αναβάθμιση" και η "ποιότητα σπουδών" και την ίδια ώρα να μην καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες των σπουδαστών. Γιατί, παρά όλες τις διακηρύξεις τους, ούτε κατά 1 ευρώ δεν έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση και συνεχίζει να είναι μειωμένη κατά 80% την τελευταία οκταετία.

Το ΔΣ καλεί όλους του σπουδαστές σε ανυποχώρητο αγώνα.

Comments are closed.