Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3on3 του ΜΑΣ στα Χανιά

Με σύνθημα «Στέλνουμε στον πάγκο την εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού, όσους αποκλείουν τους νέους από το δικαίωμα στην άθληση! Βάζουμε στο παρκέ τη διεκδίκηση για μαζικό αθλητισμό της νεολαίας», δεκάδες ομάδες έδωσαν ραντεβού στους αγώνες που οργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Εστιών, ΜΗΧΟΠ και ΜΗΠΕΡέπειτα από κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Τουρνουά Μπάσκετ του ΜΑΣ.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση των ομίλων, με την πρόκριση των 16 ομάδων με τη μεγαλύτερη συγκομιδή νικών.

Την Κυριακή το τουρνουά άρχισε με σύσκεψη με τις ομάδες, όπου αναδείχθηκε το πλαίσιο αιτημάτων του ΜΑΣ για τον Αθλητισμό. Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για δημιουργία χώρων άθλησης για τους φοιτητές, συνολικά τη νεολαία. Η δυνατότητα και η ανάγκη για καθολική και αναβαθμισμένη πρόσβαση στον Αθλητισμό, που πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα απέναντι στην εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού, απέναντι σε αυτούς που τον αντιμετωπίζουν ως κέρδος. Συνολικά ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Παιδεία και τον Αθλητισμό σε εμπόρευμα, που στερεί στους νέους τον ελεύθερο χρόνο και την ικανοποίηση βασικών αναγκών. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Τουρνουά Μπάσκετ που διοργανώθηκε από φοιτητές για φοιτητές αναδεικνύει ακόμα πιο έντονα τις μεγάλες ανάγκες των φοιτητών. Επίσης έβαλε τις βάσεις για να γίνει θεσμός που θα δυναμώνει, όσο δυναμώνει και η συνολικότερη πάλη για σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα!

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε η κλήρωση και το τουρνουά ολοκληρώθηκε με τα νοκ-αουτ ματς και το μεγάλο τελικό. Στη διαδρομή μέχρι τον τελικό, οι κληρώσεις ανέδειξαν δυνατά ζευγάρια που έδωσαν σκληρές μάχες για την πρόκριση.

Comments are closed.