Συμβολική κατάληψη στον ΕΛΚΕ από τις Επιτροπές Αγώνα Γεωπονικού

 

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο,  προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 28 Μάρτη οι Επιτροπές Αγώνα του Γεωπονικού. Ο ΕΛΚΕ είναι ο αρμόδιος φορέας που διαχειρίζεται τα κονδύλια για την έρευνα στην κατεύθυνση της «διασύνδεσης» των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις. 

Σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα τονίζουν:

«Την στιγμή που μας λένε να μην αγχωνόμαστε που μας κόβουν τα βιβλία και το πενιχρό φοιτητικό επίδομα στους επαρχιώτες φοιτητές. Που παρουσιάζουν για μονόδρομο το να γίνονται τα εργαστήρια σε πίνακες, το να πρέπει να πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για αναλώσιμα, για ρόμπες και κλαδευτήρια, το να μην πληρωνόμαστε τις πρακτικές μας και να ασφαλιζόμαστε για αυτές μόνο στην περίπτωση ατυχήματος. Που μας λένε ότι είναι “λογικό” να μην υπάρχουν εστίες στο Γεωπονικό, την ώρα που πρυτανεία και υπουργεία μας λένε “δεν υπάρχουν λεφτά και "έτσι είναι η κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

Την ίδια στιγμή στο Γεωπονικό τρέχουν εκατομμύρια ευρώ στα ερευνητικά προγράμματα των μεγάλων επιχειρήσεων που κάνουν έρευνες στο Γεωπονικό,χρησιμοποιούν τα εργαστήρια και τους φοιτητές και καθορίζουν τα προγράμματα σπουδών με βάση το τι θα τους αποφέρει περισσότερα κέρδη!»

Οι φοιτητές απαιτούν:

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών.

– Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.

– Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά

– Πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

 
 

 

 

Comments are closed.