Οι φοιτητές μαζί με το λαό για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει! Όλοι στο συλλαλητήριο στις 30 Μάη 10:30 στην Ομόνοια

Στις 30 Μάη, οι φοιτητές και σπουδαστές όλης της χώρας ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας. Απέναντι στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που επιτίθενται στις ζωές μας φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς επιστήμονες, τους μαθητές!

 

 

Στις 30 Μάη κανένας για μάθημα, κανένας στην δουλειά!

Όλοι στο δρόμο για να ακουστεί η φωνή μας!

 

Όλοι εμείς που το παλεύουμε καθημερινά να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, που αγωνιάμε για το αν θα βρούμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών μας, που δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα έχουμε μόνο μία επιλογή: Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί, μέσα από τους συλλόγους μας,

 

Όποιος θέλει να σπουδάσει δωρεάν και ολοκληρωμένα η θέση του στις 30 Μάη είναι στο δρόμο. Για να διεκδικήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας, για να έχουμε επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. Για να απαιτήσουμε όλη η γνώση να είναι στο πτυχίο, πρακτική άσκηση επί πληρωμή στο αντικείμενο μας, σύγχρονες υποδομές στις σχολές και τις εστίες μας, εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό.

 

Όποιος θέλει να δουλέψει στο αντικείμενο του με δικαιώματα, η θέση του στις 30 Μάη είναι στο δρόμο. Ενάντια στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές, την κατηγοριοποίηση πτυχίων-αποφοίτων. Για να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς, ωράριο, ασφάλιση, άδειες, σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

 

Όποιος αρνείται να συμβιβαστεί με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από τη Συρία μέχρι την Παλαιστίνη, καταδικάζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο μακέλεμα των λαών στις 30 Μάη πρέπει να εκφράσει αυτή την καταδίκη! Γιατί δεν ανεχόμαστε την στυγνή δολοφονία άοπλων Παλαιστίνιων, γυναικών και μικρών παιδιών. Γιατί δεν δίνουμε "πράσινο φως" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να συνεχίσει να κάνει πλάτες στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να βαφτίζει τους δολοφόνους των λαών ΝΑΤΟ και ΕΕ "υπερασπιστές της ειρήνης". Γιατί καταδικάζουμε την κυβέρνηση που μπλέκει το λαό μας στις επικίνδυνες εξελίξεις για την κερδοφορία των εγχώριων μονοπωλίων.

 

Η κυβέρνηση μας φλομώνει στο ψέμα για να μην της χαλάμε τη σούπα.

Δε τσιμπάμε στα παραμύθια τους!

 

Η "έξοδος από τα μνημόνια" είναι μια απάτη αφού παραμένουν εδώ οι 1000 μνημονιακοί νόμοι, έρχονται επιπλέον 88 μέτρα! Ο σημερινός πρωτοετής θα πληρώνει τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι να γίνει 60 χρονών!

Η "ανάπτυξη της οικονομίας" μόνο δίκαιη δεν είναι! Ο τουρισμός σπάει τα ρεκόρ αλλά οι φοιτητές μετράμε το χαρτζιλίκι για μια εβδομάδα διακοπών! Οι τράπεζες κερδοφορούν με τους

πλειστηριασμούς των λαϊκών σπιτιών! Τα κρατικά έσοδα αυξάνονται αδειάζοντας τις τσέπες των οικογενειών μας αλλά η υποχρηματοδότηση στις σχολές μας συνεχίζεται!

Η "επόμενη μέρα" μοιάζει με τις προηγούμενες αφού για άλλη μια χρονιά χιλιάδες μετεγγραφέντες έμειναν εκτός σχολών, εκατοντάδες επαρχιώτες φοιτητές μένουν εκτός εστίας, χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν για να σπουδάσουν.

 

Γυρίζουμε την πλάτη στους συμμάχους της κυβέρνησης, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώνουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους γονείς μας, με το ΠΑΜΕ!

 

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία όχι απλά να ανέχονται την αντιλαϊκή πολιτική αλλά να διαδηλώνουν υπέρ της! Για αυτό και επιστρατεύουν τα τσιράκια τους στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις του συμβιβασμού, τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που μας καλούν να διαδηλώσουμε με αιτήματα ξένα προς τις ανάγκες μας.

Εμείς θέλουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο μας και αυτοί ζητάνε εργασιακή περιπλάνηση, ανακύκλωση της ανεργίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας! Μέχρι και την υπογραφή τους έχουν βάλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στον απαράδεκτο διαχωρισμό του μισθού με βάση την ηλικία, στο μισθό-χαρτζιλίκι των 511 ευρώ!

Εμείς θέλουμε οι άνεργοι απόφοιτοι να δικαιούνται όλοι επίδομα ανεργίας στο ύψος των αναγκών τους και αυτοί θέλουν το επίδομα ανεργίας να το κάνουν επίδομα εργοδοσίας, να πληρώνουμε για να δουλεύουμε!

Εμείς θέλουμε αύξηση της χρηματοδότησης για να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και αυτοί θέλουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

Εμείς θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά και αυτοί υιοθετούν όλα τα προσχήματα του πολέμου, βαφτίζουν τους δολοφόνους "προστάτες" και αναλαμβάνουν ρόλο σημαιοφόρου των επικίνδυνων σχεδίων τους για να βάλουν χέρι στη λεία οι ντόπιο επιχειρηματικοί όμιλοι!

Εμείς θέλουμε η έρευνα να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και αυτοί ζητάνε την υποταγή της έρευνας στα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιριών!

 

Οι φοιτητές επιλέγουμε να βαδίσουμε μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους! Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας! Μαζί με όσους συγκρούονται με την εργοδοσία και τους μπράβους της, τα ΜΑΤ επειδή αγωνίζονται ενάντια σε κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ομίλους και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!

 

Στις 30 Μάη δίνουμε τη μάχη μαζί!

 

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας με δικαιώματα.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, όχι στο διαχωρισμό του μισθού με βάση την εργασιακή εμπειρία.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία. Όχι στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Comments are closed.