1200 φοιτητές κέρδισαν με τον αγώνα τους το δικαίωμα τους στις σπουδές! Συνεχίζουμε!

Από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές που δικαιούνταν αλλά δεν πήραν την μετεγγραφή τους ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα για να μην πεταχτούν εκτός σπουδών! Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνων μη Μετεγγραφέντων, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στη Βουλή, στο Υπουργείο Παιδείας, σε Συγκλήτους και προέδρους τμημάτων.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, εκατοντάδες φοιτητές. Απέναντί τους βρήκαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις διοικήσεις των σχολών και τους αντιπροσώπους των παρατάξεων που υπερασπίζονται με τον ένα ή άλλο τρόπο την κυβερνητική πολιτική στις σχολές και αρνήθηκαν να υπερασπιστούν το δίκαιο αίτημά τους! Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούνται να δώσουν  μετεγγραφή και ταυτόχρονα υποβαθμίζουν την φοιτητική μέριμνα ενώ οι εστίες, οι υποδομές για ΑΜΕΑ είναι ανύπαρκτες σε μια σειρά πόλεις!

Μέσα από αυτό τον επίμονο αγώνα, παρά την αρχική άρνηση και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, αναγκάσαμε το υπουργείο να καταθέσει τροπολογία ώστε 932 φοιτητές οι οποίοι έχουν αδελφό ή αδελφή που σπουδάζει εκτός μόνιμης κατοικίας, να πάρουν την μετεγγραφή τους.

Πρόσφατα με κινητοποίηση των φοιτητών στην Σύγκλητο του ΕΚΠΑ αποφασίσθηκε κάθε τμήμα να δεχτεί επιπλέον 9 φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση για μετεγγραφή.

Τελικά μετά από 6 μήνες κινητοποιήσεων 1200 φοιτητές κέρδισαν το δικαίωμα τους στις σπουδές! Δεν σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε!

 

 

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εγγραφούν στα τμήματα τους όλοι οι μετεγγραφέντες.
  • Να μην χάσουν και δεύτερο εξάμηνο!  Να πάρουν όλοι κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για το mystudies, βιβλία, να εγγραφούν στα εργαστήρια. Να ανοίξουν οι αιτήσεις για την εστία. Να αναγνωριστούν τα μαθήματα που πέρασαν στο 1ο εξάμηνο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για κάθε φοιτητή που δεν πήρε τη μετεγγραφή του!

Τον καλούμε μαζί με τους φοιτητές του τμήματος, τον φοιτητικό σύλλογο να κάνουμε κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων και να απαιτήσουμε: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ με απόφαση του τμήματος να εγγραφούν στο τμήμα της πόλης που επιθυμούν.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα και να εγγράψουν τους μη μετεγγραφέντες σαν μέλη στο φοιτητικό σύλλογο του τμήματος που παρακολουθούν μαθήματα ακόμα και αν αρνείται η σχολή να τους δεχτεί σαν φοιτητές!

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ανακοινωση-ΜΑΣ-για-συνέχεια-μετεγγραφέντων.pdf

Comments are closed.