Αλληλεγγύη στους απεργούς της COSCO

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO.

Η πολυδιαφημισμένη επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύεται σύγχρονο κάτεργο για τους εργαζόμενους σε αυτή με εξαντλητικά ωράρια, εργατικά ατυχήματα, μισθούς πείνας, τρομοκρατία, απολύσεις. Τα τεράστια κέρδη της εταιρίας βγαίνουν από το αίμα και το σακάτεμα εκατοντάδων εργατών.Οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους απεργούν από την Τετάρτη 30/5 και παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές, το στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών με φασίστες, την προκλητική απόφαση των δικαστηρίων, που έβγαλαν παράνομη την απεργία, αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και το συλλογικό μας αγώνα.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Με την παρουσία τους στο λιμάνι του Πειραιά, με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με κάθε τρόπο να εκφραστεί η αλληλεγγύη.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα φοιτητών – εργαζομένων για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στις κυβερνήσεις και τους επιχερηματικούς ομίλους που μας τα στερούν.

Νίκη στον αγώνα των απεργών της COSCO

Comments are closed.