Πρωτοβουλία φοιτητών στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Πατρών για τον άμεσο εμβολιασμό τους

Μια σημαντική πρωτοβουλία πάρθηκε την τελευταία βδομάδα από φοιτητές του τμήματος Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Πάτρας προκειμένου να εξασφαλιστεί ο έλεγχος όλων των φοιτητών για την κάλυψη τους με τα απαραίτητα εμβόλια που θα τους προστατεύουν από ασθένειες κατά την κλινική τους άσκηση. Οι φοιτητές ζητούν το Τμήμα να ελέγχει αλλά και να εξασφαλίζει τον εμβολιασμό όλων των φοιτητών.

Το παρακάτω κείμενο που υπογράφεται από 165 φοιτητές κατατέθηκε τη Δευτέρα στην συνέλευση των καθηγητών στις 13:00 : «Θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει οργανωμένα έλεγχος για τον εμβολιασμό και τα αντισώματα των φοιτητών Ιατρικής για όλα όσα περιλαμβάνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας ώστε να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι ίδιοι και οι ασθενείς. Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι φέτος υπήρξαν κρούσματα ιλαράς και ανεμευλογιάς σε πεμπτοετείς φοιτητές.Ο έλεγχος και ο εμβολιασμός γίνονταν εως το 2008 με ευθύνη του νοσοκομείου κάτι που διεκόπη για οικονομικούς λόγους.Ζητάμε με ευθύνη του τμήματος να υπάρξει προσωπικό για συνταγογράφηση των απαραίτητων και συμπλήρωση καρτέλας για κάθε φοιτητή (την οποία θα συντάξει ο κ .Μαραγκός) ότι είναι καλυμμένος με τα απαραίτητα εμβόλια πριν ξεκινήσει την κλινική άσκηση. Παρακαλούμε να υπάρξει άμεση μέριμνα για τους τεταρτοετείς φοιτητές που σε λίγους μήνες ξεκινούν κλινική άσκηση

Απόφαση στήριξης έχει πάρει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει στήριξη και επιστημονική βοήθεια από τον κ Μ. Μαραγκό,καθηγητή λοιμωξιολογίας αλλά και από τον κοσμήτορα της σχολής επιστημών υγείαςκαι καθηγητή ακτινοθεραπευτικής ογκολογίαςκ. Δ.Καρδαμάκημε τον οποίο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των φοιτητών, μετά την απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών ,την Τρίτη το πρωί .

Comments are closed.