Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πυρόπληκτους

Το ΜΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Συμπαραστέκεται στους τραυματίες, τους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί.

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι κάτοικοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την μεγάλη φωτιά αλλά και την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στην πυροσβεστική, με ευθήνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστες να συμβάλλον με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί, να συνδράμουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη και συμμετέχουμε στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

* Εμφιαλωμένο νερό

* Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)

* Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)

* Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως), στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Δ. Ομ. Σκυλίτση 19) και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7, Λαύριο).

Comments are closed.