Αλληλεγγύη και διεκδίκηση για να ανθίσει ξανά η ζωή!

Ενάμιση μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική οι πληγές είναι ακόμα ανοικτές. Η "φωτιά" που άναψε η εμπρηστική πολτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει να "καίει" τις ζωές όσων έχασαν τους συγγενείς και τις περιουσίες τους.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αρκούν για να ξαναστηθούν οι οικογένεις αυτές στα πόδια τους αλλά ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που ανακοίνωσαν τα περικόπτουν. Έκτακτες ενισχύσεις κατάσχονται, αιτήσεις πυρόπληκτων για να πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς απορρίπτονται, τα ενοίκια στην περιοχή έχουν φτάσει τα 700ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης των φοιτητών και σπουδαστών από αυτές τις περιοχές έχουν μείνει στα χαρτιά και πολλά από αυτά δεν μπορούν στην πράξη να εφαρμοστούν:

  • Ένας πυρόπληκτος φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Γεωπονικού Αθήνας, του Πανεπιστημίου Πειραιά σε ποια εστία θα μείνει όταν αυτά και πολλά επαρχιακά ιδρύματα δεν διαθέτουν καν εστία; Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες των πυρόπληκτων και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στα επαρχιακά ιδρύματα όπου τα διαθέσιμα δωμάτια στις εστίες είναι ελάχιστα;
  • Οι πυρόπληκτοι σπουδαστές των ΑΤΕΙ σε ποιο ίδρυμα κοντά στην οικία τους θα πάρουν μετεγγραφή αφού το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν δέχεται μετεγγραφρέντες από κανένα ΑΤΕΙ της χώρας;

Οι κάμερες σύντομα θα κλείσουν αλλά οι άνθρωποι που επλήγησαν θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν το δικό τους "Γολγοθά", όπως έγινε πέρσι με τους πλυμμηροπαθείς της Μάνδρας. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δεν μπορούμε να τους ξεχάσουμε!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη αποκατάσταση των πυρόπληκτων, απορρύπανση της περιοχής, σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Άμεση εισδοχή στις εστίες για όλους τους πυρόπληκτους και πλυμμηροπαθείς φοιτητές ανεξαρτήτως ιδρύματος. Όπου δεν υπάρχουν εστίες να δοθεί άμεσα στεγαστικό επίδομα που να καλύπτει πλήρως τα έξοδα. Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους πυρόπληκτους και πλυμμηροπαθείς φοιτητές από τα ΑΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
  • Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, σταμάτημα των κατασχέσεων, πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  • Να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοτιητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους φοιτητές και σπουδαστές να συνεχίσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους με την συλλογή σχολικών ειδών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Comments are closed.