Οι φοιτητές και οι σπουδαστές στο πλευρό των απεργών της COSCO

Tο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, οι οποίοι με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης προχωρούν σε απεργία στις 7 Σεπτέμβρη.

Η πολυδιαφημισμένη επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύεται σύγχρονο κάτεργο για τους εργαζόμενους σε αυτή με εξαντλητικά ωράρια, εργατικά ατυχήματα, τρομοκρατία. Έτσι βγαίνουν τα τεράστια κέρδη της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με με την τραμπούκικη επίθεση στον πρόεδρο του σωματείου και την ίδρυση εργοδοτικού "σωματείου" – φερέφωνου της COSCO.

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO δεν είναι μόνοι τους! Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, με την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Με την παρουσία τους στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή, με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με κάθε τρόπο να εκφραστεί η αλληλεγγύη.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα φοιτητών – εργαζομένων για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους που μας τα στερούν.

Νίκη στον αγώνα των απεργών της COSCO

Comments are closed.