Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Την Τρίτη, 23 Οκτώβρη, 28 φοιτητικοί-σπουδαστικοί σύλλογοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλία, την Πάτρα και τη Χαλκίδα, πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα της φοιτητικής μέριμνας και ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Βασικά αιτήματα που κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι φοιτητικοί σύλλογοι ήταν τα εξής:

  • Να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!
  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προυπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα μας!
  • Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας!
  • Να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των εστιών και των μετεγγραφών

Μπροστά στα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων η στάση της κυβέρνησης και του εκπροσώπου της στο Υπουργείο ήταν προκλητική!

Βάφτισαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ, «αναβάθμιση των σπουδών μας»! Μας κάλεσαν να είμαστε ικανοποιημένοι με τους μειωμένους καθηγητές, την παγίωση της υποχρηματοδότησης, ολόκληρα τμήματα που καταργούνται, την υποβάθμιση του πτυχίου μας!

Για την άθλια κατάσταση στις εστίες, τα ελάχιστα δωμάτια πέταξαν την ευθύνη στους "βισματίες φοιτητές που δεν τα δικαιούνται και τρώνε τα δωμάτια από αυτούς που τα έχουν ανάγκη"!

Για όλα τα προβλήματα που θέσαμε επιχείρησαν να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση πετώντας το μπαλάκι πότε στις διοικήσεις των ιδρυμάτων ,πότε στους ίδιους τους φοιτητές για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής τους!

Καταγγέλουμε ακόμα την κυβέρνηση για τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει το Υπουργείο! Δε δίστασαν να ζητήσουν τα στοιχεία των φοιτητών-εκπροσώπων των συλλόγων που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση! Για ακόμα μια φορά πήραν την απάντηση που τους άξιζε.

Κανένας συμβιβασμός! Καμία αναμονή!

Συνεχίζουμε ακόμα περισσότεροι, ενωμένοι, πιο αποφασιστικά! Απαντάμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και στην προσπάθεια τρομοκράτησης μας!

  • 1η Νοέμβρη όλοι στους δρόμους! Με τους δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους σε δεκάδες πόλεις της χώρας μας!
  • 14 Νοέμβρη ενωμένοι με τους εργαζόμενους, στην απεργία που καλούν ήδη εκατοντάδες σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες.

 

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές και το μέλλον μας!


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Φυσικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Οικονομικού, Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας, ΗΥ Χαροκοπείου, Οικοτρόφων Νέων εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Εστίας ΤΕΙ Λάρισας, Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Παιδαγωγικού, Γεωπονίας, Ειδικής Αγωγής, Χωροταξίας

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθηνας, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Πολιτισμού Πα.Δ.Α.

Comments are closed.