Η μαχητική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων ικανοποίησε το αίτημα για άμεση στέγαση

Άμεσο αποτέλεσμα έφερε η μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Πληροφορικής, Ιστορικού, Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη στέγαση των φοιτητών.

Με αίτημα την άμεση εύρεση στέγης για όλους τους φοιτητές, οι Σύλλογοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Φοιτητική Μέριμνα.

Εφόσον δεν υπήρξε θετική απάντηση στα αιτήματα της κινητοποίησης, οι φοιτητές αποφάσισαν τη κλιμάκωση του αγώνα με παρέμβαση στην πρυτανεία. Εκεί οι φοιτητές αποφασιστικά δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το χώρο, εάν δεν βρεθεί λύση. Παρά τις υποσχέσεις των υπεύθυνων πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα βρεθεί λύση, οι φοιτητές δεν πείστηκαν και με την επιμονή τους κατάφεραν να δεσμεύσουν τις πρυτανικές αρχές ότι από Πέμπτη 11 Οκτώβρη θα μπορούν να μείνουν στα ξενοδοχεία 54 εστιακοί και ότι από Δευτέρα 15 Οκτώβρη θα λειτουργήσει κανονικά η εστία των πρωτοετών.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της χρονιάς, η Φοιτητική Μέριμνα έχει πετάξει στο δρόμο όλους τους εστιακούς φοιτητές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παρατάνε τις σπουδές τους, άλλοι να ματώνουν οικονομικά για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος, ενώ άλλοι να αναζητούν φιλοξενία σε γνωστούς και φίλους.

Στο τέλος της κινητοποίησης οι φοιτητές συζήτησαν για τη συνέχιση του αγώνα μέσα από τους συλλόγους τους και την προετοιμασία για το φοιτητικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.

 

 
 

Comments are closed.