Συνεχίζουμε Δυναμικά! Ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα και μπορεί να μας βγάλει νικητές!

Βρισκόμαστε από την αρχή της χρονιάς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία είναι γνωστά. Είναι οι απλήρωτες πρακτικές, οι επόπτες που δεν φτάνουν, ο περιορισμός των 80 φοιτητών για την εισαγωγή στην κατεύθυνση της κοινωνικής εργασίας.

Μετά και από μια σειρά πολύμορφων δράσεων που πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα(παραστάσεις διαμαρτυρίας, κατάληψη) πετύχαμε τα παιδιά που πετάχτηκαν έξω από την κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας να μπουν στην κατεύθυνση!

Παράλληλα όμως αυτό που πετύχαμε είναι να συζητάμε οργανωμένα μέσα από το Σύλλογό μας, να απλώσει σε όλα τα έτη η συζήτηση και να προβληματιστούμε όλοι στο πως ο καθένας μέσα από το Σύλλογό μας μπορεί να συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ότι ο ατομικός δρόμος και η ατομική λύση τελικά δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην απογοήτευση και το συμβιβασμό! Και εμείς δεν συμβιβαστήκαμε και δεν το βάλαμε κάτω στην πρώτη δυσκολία!

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και οι συνάδελφοί μας από το 1ο έτος εκλέξανε την επιτροπή του έτους τους και στάθηκαν στο πλάι μας συμμετέχοντας στις δράσεις του Συλλόγου κατανοώντας ότι ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε στις σπουδές και στο μέλλον μας χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι!

Επίσης, καταλάβαμε ποιον έχουμε απέναντί μας!

  • Είδαμε με τα μάτια μας τι σημαίνει στην πραγματικότητα υποχρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια όταν μας λέγανε ότι δεν υπάρχουν επόπτες για την πρακτική μας άσκηση! Τι σημαίνει δηλαδή για αλλού να υπάρχουν λεφτά, ενώ για να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο που επιλέξαμε δεν υπάρχει σάλιο!
  • Είναι όλοι αυτοί που μάταια σκούζουν περί νομιμότητας και ανομίας του Συλλόγου! Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι με αυτούς που δημιουργούν εμπόδια στις σπουδές μας και τι σημαίνει να είμαστε ενωμένοι όλοι οι φοιτητές που παλεύουμε για να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα πάνω στο αντικείμενό μας!

Δεν επαναπαυόμαστε!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι κατακτήσεις που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι αποτέλεσμα του δικού μας οργανωμένου και ανυποχώρητου αγώνα! Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε πιο δυναμικά μέσα στα έτη μας να συζητάμε και να οργανωνόμαστε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε τώρα είναι πως θα γίνουμε περισσότεροι και πως ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι πραγματικό αποκούμπι μας πατώντας με γερά ποδάρια σε κάθε έτος!

Comments are closed.