Για την στημένη “μιντιακή” αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  

Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται μια στημένη "μιντιακή" αντιπαράθεση μεταξύ της κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ και της ομάδας "Ρουβίκωνας" που κατέλαβε χώρο στο κτίριο της συγκεκριμένης σχολής. Αποκορύφωμα αυτής είναι η αναστολή λειτουργίας που προέβη η κοσμητεία της σχολής τη Πέμπτη 18/10, κλείνοντας τη πόρτα στους φοιτητές.

Αυτό το στημένο σόου ρίχνει νερό στο μύλο του δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει νόμο που χτυπά περαιτέρω τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των φοιτητών, που υπάρχουν εκρηκτικά προβλήματα όπως η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο τους και η διάσπαση του τμήματος ΦΠΨ.

Την ώρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη της Ελλάδα – και στη Φιλοσοφική – οργανώνουν κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια ενάντια στους παραπάνω σχεδιασμούς και στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των διοικήσεων.

Την ίδια ώρα "στήνεται" ως πρώτο θέμα στα διάφορα ΜΜΕ αυτή η κάλπικη αντιπαράθεση που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις πραγματικές αγωνίες και ούτε με τις ανάγκες των φοιτητών στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Οι φοιτητές έχουν δύναμη στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους τους. Με μαζικές, ζωντανές διαδικασίες και κινητοποιήσεις μπορούν να αντιπαλέψουν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επιτίθεται στα δικαιώματά τους, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα όποια σχέδια κάθε φορά στήνονται και στόχο έχουν να χτυπήσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Comments are closed.