Σχόλιο για τα αποτελέσματα των μετεγγραφών

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Την Τρίτη 6/11/2018 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις μετεγγραφές.

Για άλλη μια χρονιά οι μετεγγραφές φοιτητών γίνονται με το σταγονόμετρο και από το σύνολο των αιτήσεων ικανοποιούνται μόλις οι μισές, αφήνοντας χιλιάδες φοιτητές ακόμα και εκτός σπουδών όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε άλλη πόλη από αυτή όπου διαμένουν.

Από τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση, από τις 8.582 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι φοιτητές που τελικά κατάφεραν να πάρουν την μετεγγραφή τους ανέρχονται σε 4.806.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 3500 χιλιάδες φοιτητές έμειναν εκτός, ότι μόνο το 56% των φοιτητών κατάφερε να πάρει την μετεγγραφή, Δηλαδή το 44% των αιτούντων δεν παίρνουν μετεγγραφή και αναγκάζονται είτε να «μεταναστεύσουν» σε άλλη πόλη, είτε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Για ακόμα μια φορά οι όροι και τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση πετάνε εκτός σπουδών χιλιάδες φοιτητές!

Συγχαίρουμε τους συμφοιτητές μας που κατάφεραν να πάρουν την μετεγγραφή τους! Ο αγώνας τους δεν πρέπει να σταματήσει εκεί, πρέπει να συνεχιστεί!

Καθένας που πήρε την μετεγγραφή του, πρέπει να δώσει την μάχη μαζί με τον σύλλογο του, μαζί με τους συμφοιτητές του ώστε να δικαιούται δωρεάν σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα. Ώστε να παρακολουθεί τα εργαστήρια και να μην χάσει το χειμερινό εξάμηνο. .

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του!

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που δεν πήραν την μετεγγραφή τους. Κλιμακώνουμε την πάλη μέσα στους συλλόγους μας για να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι όσοι το δικαιούνται!

Έχουμε πείρα ότι ο αγώνας μας μπορεί να είναι αποτελεσματικός, ότι με την πάλη μας μπορούμε να τα καταφέρουμε !

Έτσι τα κατάφεραν και πέρσι οι ίδιοι οι φοιτητές που χρειάζονταν την μετεγγραφή τους. Μαζί με τους συλλόγους αγωνίστηκαν και πέτυχαν επιπλέον 1000 φοιτητές να πάρουν τη μετεγγραφή τους!

‘Έτσι ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει και να νομοθετήσει το δικαίωμα μετεγγραφής για οικογένειες που σπουδάζουν δυο ή περισσότερα παιδιά σε διαφορετικές πόλεις και από φέτος οι φοιτητές με κατά κεφαλήν εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ να μοριοδοτούνται με 6 μόρια (αντί για 5 που ίσχυε πέρσι).

Δίνουμε δυναμική απάντηση στις 9/11 με την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, μαζί με τους μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς απαιτώντας να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές , να μην παρατήσει κανένας φοιτητής τις σπουδές του !

Comments are closed.