Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού ΕΚΠΑ, Μηχανολόγων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών-Πολιτικών Μηχανικών-Θεατρικών Σπουδών Πάτρας, Πολιτικών Επιστημών- ΜΜΕ-Ψυχολογίας- Ιστορικού Αρχαιολογικού-Φιλολογικού-Φυσικού-Φαρμακευτικής-Αρχιτεκτονικής-Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Θεσσαλονίκης

Στηρίζουμε και χαιρετίζουμε την δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ενάντια στην συμμετοχή της φρεγάτας «Ναυαρίνον»που υπηρετεί, στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή ‘’SeaGuardian’’.

Η συγκεκριμένη εμπλοκή ελληνικού πλοίου στις αποστολές των νατοϊκών σχεδίων δεν είναι τυχαία. Έρχεται ως συνέχεια της αυξανόμενης εμπλοκής της χώρας μας σε επικίνδυνες αποστολές, πρόβες πολέμου, με ευθύνη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την προστασία του λαού μας, αλλά για το πως θα εξασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή.

Καλούμε κάθε φοιτητή να στηρίξει την δίκαιη αντίδραση του ναύτη. Να καταγγείλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από την μία πρωτοστατεί στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και εμπλέκει το λαό και την νεολαία όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνα μονοπάτια, από την άλλη τρομοκρατεί όποιον δεν συμβιβάζεται, όποιον καταδικάζει το ΝΑΤΟ, όπως έκανε και με τον συγκεκριμένο φαντάρο που έπειτα από την δήλωση του τον απέπεμψε σε άλλο καράβι.

Οι φοιτητές δεν μένουμε θεατές! Μπαίνουμε μπροστά για τα δικές μας σύγχρονες ανάγκες κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης-ΝΑΤΟ-επιχειρηματικών ομίλων. Στηρίζουμε το φαντάρο διεκδικώντας μαχητικά και μαζικά τα αιτήματα μας:

  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Να απομονωθούν οι φασίστες εγκληματίες παντού.

Comments are closed.