Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χωρίς κανέναν δισταγμό κάνει ολομέτωπη επίθεση στην αξία του πτυχίου μας στο εργασιακό μας αύριο αλλά και στο μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, είτε αυτός είναι προνοιακός είτε μαζικός είτε αγωνιστικός. Με περισσή άνεση και με την μορφή του κατεπείγοντος θέλει να περάσει νόμο- πόρτα για τις διάφορες ιδιωτικές σχολές που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των σπουδαστών αλλά και των αθλουμένων.

Μεταξύ άλλων αυτός ο νόμος περιλαμβάνει:

  • Την αναγνώριση και επίσημα πλέον των ''πτυχίων προπονητικής'' που ουσιαστικά πουλάνε οι διάφορες ιδιωτικές σχολές άγνωστης και αμφιβόλου ποιότητας
  • Το τσάκισμα του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδοσφαίρου. Από εδώ και στο εξής η φοιτητές της ειδικότητα ποδοσφαίρου θα παίρνουν μόνο το πτυχίο UEFA C ενώ για το UEFA B θα πρέπει να κάνουν σεμινάριο επί πληρωμή. Για το UEFA pro ουδέν λόγος,αυτό θα δίνεται αποκλειστικά από συγκεκριμένη ιδιωτική σχολή.
  • Την δημιουργία προγραμμάτων προπονητικής στα ΙΕΚ.
  • Την εισαγωγή την έννοιας του ''εκπαιδευτή'' για ''φυσική αναψυχή''.Δίνει την δυνατότητα να ασκείτε το επάγγελμα με μοναδικό προσόν την εμπειρία του λεγόμενου εκπαιδευτή χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην υγεία των αθλουμένων.

Οι φοιτητές όμως δεν θέλουμε να μειωθεί η αξία του πτυχίου μας, ούτε να τρέχουμε πίσω από πανάκριβα σεμινάρια και προγράμματα εκμάθησης για να βρούμε δουλειά. Δεν θα ανεχτούμε να πάνε χαμένες οι θυσίες μας για να περάσουμε στην σχολή και να σπουδάσουμε για αυτό και απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου αθλητισμού.
  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σποδών μας.
  • Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρης άσκηση του επαγγέλματός.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό με βάση τις σύγχρονες.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός μετά την προφορική δέσμευση του υφυπουργού στην όποια αναφέρει ότι θα διορθώσει τα επίμαχα σημεία και θα ξαναστείλει το νόμο για διαβούλευση. Όταν του Υπουργείο έστειλε την πρώτη φορά το νόμο για διαβούλευση ήξερε πολύ καλά τι έκανε και ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις, άλλα προτίμησε να το στείλει κανονικά στην βουλή. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα άλλα και οι δικοί μας αγώνες αποτέλεσαν σημαντικό ανάχωμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει την αξία του πτυχίου μας και του εργασιακού μας μέλλοντος. Έτσι όμως πρέπει και να συνεχίσουμε μέχρι ο νόμος να παρθεί πίσω οριστικά και αμετάκλητα, δεν πρέπει να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Μπροστά λοιπόν και σε αυτές τις εξελίξεις αποφασίζουμε:

  • Συντονισμό με τα υπόλοιπα τμήματα των ΤΕΦΑΑ και πορεία στο υπουργείο Αθλητισμού στις 14/12 στην Αθήνα.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην σύγκλητο ώστε να πάρει απόφαση στήριξης των αιτημάτων μας και στην συνέχεια πορεία στου δρόμους της πόλης για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Ότι και να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας. Για τα προβλήματα σε μεταφορές – σίτιση και στέγαση καθώς και για τις ελλείψεις σε κτιριακή υποδομή και εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό πρέπει να δοθούν αγωνιστικές λύσεις

Comments are closed.