Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών! Όχι στο νέο προϋπολογισμό φτώχειας για την εκπαίδευση!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε σύλλογο και έτος! Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός έρχεται να συμπληρώσει την επίθεση που δεχόμαστε ήδη στα δικαιώματα μας στις σπουδές και προβλέπει:

  • Παγίωση της υποχρηματοδότησης των σχολών, που σημαίνει παγίωση των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε υποδομές και εργαστηριακό εξοπλισμό, σε θέσεις πρακτικής άσκησης! Μάλιστα κυβέρνηση και διοικήσεις με θράσος προτείνουν σαν φάρμακο για την αντιμετώπιση του προβλήματος την ενίσχυση των χορηγιών προς τα πανεπιστήμια! Δηλαδή να εξαρτάται από τα κέρδη των κάθε λογής επιχειρηματικών ομίλων οι ανάγκες μας, η έρευνα και το πρόγραμμα σπουδών μας!
  • Ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τους 4000 μετεγγραφέντες που πετιούνται έξω από τις σχολές και τους πάνω από 1000 φοιτητές που πετιούνται έξω από τις εστίες! Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες! Με την πολιτική της αφήνει ολόκληρα ιδρύματα που περιλαμβάνουν χιλιάδες φοιτητές χωρίς εστίες, ρημάζει τις υπάρχουσες εστίες κλείνοντας το δρόμο προς τη μόρφωση για χιλιάδες φοιτητές! Ενώ την ίδια στιγμή μοιράζει πλούτη στους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνει 4,2 δις ευρώ για τις πολεμικές μηχανές των φονιάδων των λαών, του ΝΑΤΟ !
  • Περαιτέρω τσάκισμα του εισοδήματος των οικογενειών μας! Με το νέο προϋπολογισμό μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες κατά 530 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018, όπως επίσης η κρατική χρηματοδότηση προς τις συντάξεις, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ανέργους, ενώ εμπορευματοποιούνται κοινωνικές υπηρεσίες! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απογειώνει τη φορολογία προς τις οικογένειες μας κατά 1 δις ευρώ!

 

Δε τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης!

 

Ο «πρώτος μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός, ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι, υποβαθμίζει τις σπουδές μας, εντείνει την επίθεση στις οικογένειες μας ενώ την ίδια στιγμή δίνει πακέτα εκατομμυρίων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω φοροαπαλλαγών, μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, και άλλων χρηματικών ενισχύσεων! Τα ματωμένα πλεονάσματα προϋποθέτουν έναν ακόμα προϋπολογισμό φτώχειας για την εκπαίδευση! Τα "αντίμετρα" της κυβέρνησης είναι "κομμένα και ραμμένα" στις ανάγκες κερδοφορίας των ομίλων ενώ μας καλούν να πούμε και ευχαριστώ που από τα 10 που μας παίρνουν μόνιμα μας δίνουν 1 και εφάπαξ!

 

Διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!

 

  • Όχι στο νέο προϋπολογισμό φτώχειας για την εκπαίδευση! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές! Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο του.
  • Δωρεάν στέγαση για όσους το έχουν ανάγκη. Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Υπενοικίαση ξενοδοχείων για όσους έκαναν αίτηση και δεν μπήκαν σε εστία.
  • Να καταργηθούν τα δίδακτρα από όλα τα μεταπτυχιακά!
  • Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μεταφορές.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό!

18 Δεκέμβρη όλοι στα συλλαλητήρια μαζί με τα εργατικά σωματεία, με το ΠΑΜΕ!

Comments are closed.