Το ποτήρι ξεχείλισε! Ξεσηκωμός σε όλα τα ΤΕΦΑΑ! Να μην περάσει η διάλυση των πτυχίων μας!

Εκτελεστική Γραμματεία

Με το σχέδιο νόμου «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – προπονητές και εκπαιδευτές – ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμά μας να εργαστούμε σαν γυμναστές-προπονητές. Είναι τόσο ξετσίπωτοι που θέλουν να περάσουν το σχέδιο νόμου με τη μορφή του επείγοντος για να προλάβουν τις αντιδράσεις μας! Συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου:

  • Αναγνωρίζει επίσημα τα «πτυχία προπονητικής» που πουλάνε τα διάφορα ιδιωτικά κολλέγια και ινστιτούτα.
  • Δεν καταργεί τις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επιπλέον φτιάχνει προγράμματα προπονητικής στα ΙΕΚ!
  • Εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα προπονητών ποδοσφαίρου μόνο στους απόφοιτους των σχολών UEFA-ΕΠΟ και σε κανέναν άλλον! Οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση το ποδόσφαιρο θα παίρνουν το UEFA C και με σεμινάριο (επί πληρωμή) θα φτάνουν στο UEFA B αλλά όχι στο A!!!
  • Εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του «εκπαιδευτή» για «αθλητική αναψυχή»!!! Ο «εκπαιδευτής» θα ασκεί το επάγγελμα με μοναδικό προσόν την «εμπειρία» (!) της Φυσικής Αγωγής χωρίς θεωρητική κατάρτιση! Πρόκειται για διάταξη επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των αθλούμενων!

 

Ουσιαστικά οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ θα παίρνουμε ένα πτυχίο χωρίς αξία! Θα αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε πανάκριβα σεμινάρια, να ανταγωνιζόμαστε με τους προπονητές-απόφοιτους διάφορων κολλεγίων, ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι κολλεγιάδες και η UEFA-ΕΠΟ που βλέπουν το εμπόρευμά τους να αναβαθμίζεται!

 

Η συνειδητή εγκατάλειψη και απαξίωση των ΤΕΦΑΑ δεν θα περάσει!

Το νομοσχέδιο αυτό συμπληρώνει τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε μέσα στα ΤΕΦΑΑ με τις τραγικές ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, την υποχρηματοδότηση. Προστίθεται στις μηδενικές προσλήψεις γυμναστών στα σχολεία όπου αντιστοιχεί 1 καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε 131 μαθητές στα Γυμνάσια και σε 198 μαθητές στα Λύκεια! Η κυβέρνηση για να κουκουλώσει το πρόβλημα έχει περάσει νόμο που επιτρέπει οι δάσκαλοι να κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής αντί για τους γυμναστές!!! Και όλα αυτά σε μια χώρα "πρωταθλήτρια" στην παχυσαρκία!

Οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ με το συλλογικό μας αγώνα έχουμε τη δύναμη να το αποτρέψουμε!

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού!
  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.
  • Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

 

  • Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια.

Comments are closed.