Για την κινητοποίηση αντιπροσωπείας φοιτητικών συλλόγων, μετεγγραφέντων φοιτητών και συλλόγων οικότροφων στο Υπουργείο Παιδείας

Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη, 29/11, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αντιπροσωπείας φοιτητικών συλλόγων, μετεγγραφέντων φοιτητών και συλλόγων οικότροφων στο Υπουργείο Παιδείας με κύρια αιτήματα:

  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών που το έχουν ανάγκη.
  • Να ολοκληρωθούν τώρα οι εισδοχές και κανένας να μη χάσει το εξάμηνο του.
  • Κανένας πρωτοετής φοιτητής που το έχει ανάγκη έξω από την εστία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα των φοιτητών, με την πολιτική της τσακίζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα δίκαια αιτήματα των μετεγγραφέντων φοιτητών απάντησε λέγοντας ότι «με τόσους φοιτητές δεν υπάρχουν τα λεφτά για να λειτουργήσουν οι σχολές», ακόμα και ότι «αν μπουν όλοι αυτοί στις σχολές θα πέσει η ποιότητα»!!!

Απαντάμε στις προκλήσεις της κυβέρνησης: Να τα πάρουν από τα 4,2 δις που δίνουν στο ΝΑΤΟ, από τις νέες χρηματικές ενισχύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μονοπωλίων και να τα δώσουν στις ανάγκες των φοιτητών! Αυτό είναι το αντικειμενικό σήμερα! Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ποιότητα των σπουδών δεν τη «ρίχνουν» οι φοιτητές που αγωνίζονται για να πάρουν όση περισσότερη γνώση μπορούν ολοκληρωμένα, αλλά η κυβέρνηση που με το νέο κρατικό προϋπολογισμό παγιώνει την τεράστια υποχρηματοδότηση, περνάει νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τις σπουδές μας, αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα, προχωράει σε αντιδραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των σχολών.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η κυβέρνηση και για τους πάνω από 300 πρωτοετείς φοιτητές, μόνο στην Αθήνα, που έμειναν έξω από τις εστίες τους! Αποτελεί μεγάλη πρόκληση την ίδια ώρα που μιλάνε για τη «δίκαιη ανάπτυξη», να υπάρχουν εκατοντάδες φοιτητές που βλέπουν να κλείνει ο δρόμος προς τη μόρφωση!

Κάτω από την πίεση των φοιτητικών συλλόγων, των μετεγγραφέντων και των εστιακών φοιτητών καταφέραμε να αποσπάσουμε μια σημαντική δέσμευση: Ότι θα βγουν τις επόμενες δέκα μέρες τα αποτελέσματα των ενστάσεων των μετεγγραφέντων , ότι πάνω από 6 στους 10 φοιτητές που έκαναν ένσταση θα γίνουν δεκτοί και ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για να ανοίξει το σύστημα του Ευδόξου ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή να πάρουν τα βιβλία του πρώτου εξαμήνου.

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε! Τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να γίνουν πράξη οι όποιες δεσμεύσεις πήραμε, να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι φοιτητές θα πάρουν την μετεγγραφή τους, ότι όλοι οι επαρχιώτες φοιτητές που διακαιούνται εστία θα πάρουν δωμάτιο. Μέσα από τους συλλόγους μας, το συντονιστικό των μετεγγραφέντων φοιτητών Αττικής και των φοιτητών που διεκδικούν δωρεάν στέγαση, δυναμώνουμε τον αγώνα. Δεν πάμε βήμα από τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι σύλλογοι: Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Πολιτικού ΝΟΠΕ, Οικονομικού ΝΟΠΕ, ΝΦΕΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονικής

Comments are closed.