Για την 9η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ

Εκτελεστική Γραμματεία

Δελτίο Τύπου

Με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας ολοκληρώθηκε η 9η πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στις 2 Δεκέμβρη στο κτήριο του πρώην ΤΕΙ Πειραιά.

Οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι από 61 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, 25 επιτροπές αγώνα, 4 τμηματικές συνελεύσεις, 8 συνελεύσεις ετών ανταλλάξαμε πείρα από την αγωνιστική δράση των φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποιήσαμε μια γόνιμη και ζωντανή συζήτηση με κύριο άξονα πως θα γίνουμε περισσότεροι οι σύλλογοι, οι εκλεγμένοι, οι συνδικαλιστές, που βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, των μονοπωλίων.

 

Η συζήτηση και οι αποφάσεις μας, βγάζουν τους φοιτητικούς συλλόγους πιο δυνατούς στον καθημερινό μας αγώνα

  • ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη σφραγίδα της ΕΕ τσακίζει τα δικαιώματα μας στη μόρφωση και τη δουλειά, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβάλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας που είναι να έχουμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, να δουλεύουμε με κόντρα στα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης που αφήνει τους πρωτοετείς χωρίς δωμάτιο στην εστία, τους μετεγγραφένετες εκτός σχολών.
  • για να δυναμώσει η διεκδίκηση, ο βαθμός οργάνωσης των φοιτητών, σε κάθε σύλλογο και έτος για τις δικές μας ανάγκες. Πιο μαχητικά να απαιτήσουμε αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση των διδάκτρων από όλα τα μεταπτυχιακά, πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών.
  • Για να μαζικοποιηθούν, να ζωντανέψουν οι σύλλογοί μας. Η αλληλεγγύη-η συλλογικότητα και η οργάνωση είναι τα δικά μας όπλα, μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε, ο καθένας μόνος του είναι εύκολος στόχος- όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί για να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Οι συσκέψεις μετεγγραφέντων, σπουδαστών ΤΕΙ και οικοτρόφων φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας συνέβαλαν ώστε να συντονίσουμε τον αγώνα μας σε πανελλαδικό επίπεδο!

 

Δίνουμε τη μάχη για αλλαγή των συσχετισμών στους συλλόγους μας!

  • Απαντάμε με μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που αφορά Θεσσαλία, Στερεά, ΕΚΠΑ και Γεωπονικό! Οργανώνουμε την πάλη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου ενάντια στο σχέδιο συγχωνεύσεων που έρχεται το επόμενο διάστημα.
  • Οργανώνουμε τη μάχη σε κάθε σχολή και τμήμα , μαζί με τα εργατικά σωματεία, με το ΠΑΜΕ, ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών.
  • Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις συνέπειες της υποχρηματοδότησης, τις ελλείψεις σε καθηγητές, σε υποδομές αλλά και ενάντια σε αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, για να μην μείνει κανένας μετεγγραφέντας έξω από τη σχολή του, κανένας να μη χάσει το εξάμηνο του! Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοετή φοιτητή που έμεινε έξω από την εστία! Οργανώνουμε τον αγώνα για να μπουν όλοι οι πρωτοετείς στην εστία και να αντιμετωπιστούν συνολικά τα μεγάλα προβλήματα των εστιών!
  • Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στους φονιάδες των λαών, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ! Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων!
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τον εκφυλισμό και την ανοργανωσιά, με την υποταγή και την απομόνωση μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις σπουδές και το μέλλον μας! Παλεύουμε για να αναδειχθεί τόσο στα διοικητικά συμβούλια, στις φοιτητικές εκλογές, όσο και στην καθημερινή δράση το πλαίσιο του ΜΑΣ, η αγωνιστική του κατεύθυνση ως κυρίαρχη σε όλο και περισσότερους συλλόγους!

Comments are closed.