Θεσμοθέτηση τώρα της πτυχιακής εξεταστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από την πίεση των φοιτητών και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δίνονταν η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δίνουν διπλή εξεταστική στο τέλος του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου.

Όμως πλέον με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών έχουν οι Σχολές και τα Τμήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση δεκάδες Τμήματα σε όλη την χώρα προχωρούν στην κατάργηση της εμβόλιμης (πτυχιακής) εξεταστικής. Ουσιαστικά παίρνουν πίσω ακόμα και αυτή την μικρή ανακούφιση, την ελάχιστη παραχώρηση διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Η πτυχιακή εξεταστική, είναι μέτρο ανακούφισης για τους φοιτητές που έχουν περατώσει το τελευταίο έτος σπουδών, προκειμένου να μην αναγκάζονται να παρατείνουν και άλλο τις σπουδές τους και την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους. Ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές οι οποίοι δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και οι άδειες την περίοδο της εξεταστικής είναι για πολλούς "όνειρο θερινής νυκτός".

Δε συμβιβαζόμαστε με το παραμικρό εμπόδιο που μπαίνει στις σπουδές μας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • να θεσμοθετήσει την πτυχιακή εξεταστική για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές.
  • να πάρει μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.

Διεκδικούμε από τις διοικήσεις όλων των ιδρυμάτων:

  • Να πραγματοποιηθεί η πτυχιακή εξεταστική ΤΩΡΑ και στο τέλος του εαρινού εξαμήνου.
  • Να συνταχθεί άμεσα πρόγραμμα για τη διπλή εξεταστική, που να διευκολύνει τους φοιτητές σε όλα τα τμήματα.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους φοιτητές και τους σπουδαστές με δυναμικές κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των σχολών να διεκδικήσουν την πραγματοποίηση πτυχιακής εξεταστικής

Comments are closed.