Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Βιολογικού, Φυσικού, Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, Χημικών – Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νέων Εστιών ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ.

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Στις 30 Γενάρη πραγματοποιείται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στην επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει μετατρέψει την χώρα μας σε νατοϊκό ορμητήριο, μπλέκοντας το λαό και την νεολαία σε επικίνδυνα σχέδια. Δίνει πάτημα στους φονιάδες του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν λαούς, να σπέρνουν το θάνατο, δίνοντας βάσεις, συμμετέχοντας σε νατοϊκές επιχειρήσεις κ.α. Ταυτόχρονα, πρωτοστατεί στη ευρώ-νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων με τη συμφωνία των Πρεσπών, φέρνει ακόμα περισσότερο το ΝΑΤΟ στην περιοχή για να εξασφαλιστούν τα ενεργειακά και επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων, αδιαφορώντας για την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποδεικνύει την υπόκλιση της στους φονιάδες των λαών, χτυπώντας και καταστέλλοντας όποιον σηκώνει το κεφάλι, όποιον δεν συμβιβάζεται, δεν δέχεται η χώρα του να συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις. Για αυτό και σέρνει σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της με τους φονιάδες των λαών!

Είναι βαθιά γελασμένη! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Άλλωστε αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεί8α εργαζομένων καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωση τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες της, από το δικαίωμα της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των συλλόγων μας, να συμμετάσχουν, να σταθούν αλληλέγγυοι στους δύο συμφοιτητές μας. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας σε συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους. Να δώσουν μαχητικό παρών στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 30 Γενάρη, στις 9 π.μ., στο κτίριο 7, όπου δικάζονται οι δύο συμφοιτητές μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών!

Comments are closed.