Σχόλιο για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου για το νέο νομοσχέδιο

Εκτελεστική Γραμματεία

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου προκαλούν για μία ακόμη φορά τις αγωνίες και τη δίκαιη αγανάκτηση των φοιτητών σχετικά με το νέο νομοσχέδιο.

Επιβεβαιώνεται ότι η επιτροπή που «θα» δημιουργήσει η κυβέρνηση και «θα συζητήσει» το ενδεχόμενο της μετατροπής των τετραετών σχολών μηχανικών του ΠΑΔΑ σε πενταετείς δεν έχει καμία σχέση με τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για πτυχία ενιαία, 5ετών σπουδών, με ίδια προγράμματα σπουδών για όλους τους αποφοίτους μηχανικών σχολών. Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου περί Μάστερ που κατοχυρώνονται μόνο από τις πολυτεχνικές σχολές όπως επίσης και το γεγονός ότι για να γίνει η μετατροπή θα πρέπει να περάσει από «40 κύματα»! Πρώτα «θα» υπάρχει έγκριση από τη σύγκλητο και στη συνέχεια από επιτροπή που θα περιλαμβάνει μέλη, όπως εκπροσώπους του ΤΕΕ και των πολυτεχνικών σχολών, που εκφράζουν ανοιχτά την εναντίωση τους στη μετατροπή αυτή. Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η γνωστή λογική της κυβέρνησης να στήνει επιτροπές απλά για να αποφύγει τις δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών!

Ενώ σχετικά με τη συζήτηση για την αναγνώριση των τίτλων που προσφέρουν τα τριετών σπουδών ιδιωτικά κολλέγια, ο κ. Γαβρόγλου κυνικά ομολογεί ότι με αυτό τον τρόπο «παρακάμπτεται το άρθρο 16». Αποδεικνύοντας ότι είτε με το άρθρο 16 στο σύνταγμα, είτε με την αναθεώρηση του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία θέλουν τους φοιτητές να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα δικαιώματα τους στη μόρφωση! Η κυβέρνηση των διδάκτρων-ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει, επιταχύνει τις διαδικασίες για την αναγνώριση και νομιμοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην κατάργηση του άρθρου 16 στην πράξη!

Για αυτό και οι μόνοι που δίνουν τα συγχαρητήρια τους για το νέο νομοσχέδιο είναι οι φροντηστηριάρχες και οι ιδιοκτήτες κολλεγίων.

Οι φοιτητές μπορούν και πρέπει να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, να σαρώσει ότι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο, με τη μαζική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση τη Μεγάλη Δευτέρα στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Comments are closed.