Φοιτητικοί Σύλλογοι: Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Πολιτικού ΕΚΠΑ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ (ΣΑΑΣ), που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Στόχος της η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας η ένταξη στη συμφωνία των βάσεων Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενώ παραμένει ταυτόχρονα διαρκής ο κίνδυνος των πυρηνικών όπλων.

Η παραπάνω συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά, δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που χαρίζει 4,2 δις ευρώ στο ΝΑΤΟ κάθε χρόνο, της πολιτικής που στέλνει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της χώρας μας, της πολιτικής που συνδέει ακόμα περισσότερο το προσωπικό, τους φοιτητές, εγκαταστάσεις , τις υποδομές, των Πανεπιστήμιων με σχέδια των δολοφόνων των λαών!

Εκθέτουν σε ανεπανόρθωτους κινδύνους το λαό και τη νεολαία της χώρας μας για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τη μοιρασιά των δρόμων μεταφοράς και ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει τους φοιτητές χειροκροτητές στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, διατηρώντας και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη συμφωνία Τσίπρα-Πάιατ για την εφαρμογή του προγράμματος FLEX («Πρόγραμμα ανταλλαγής ηγετών»). Επιδιώκουν η νέα γενιά «μαθαίνοντας τις αξίες των ΗΠΑ» να ξεχάσει την αιματοβαμένη ιστορία του ΝΑΤΟ, των μακελάρηδων των λαών, τις δολοφονίες, τη στήριξη δικτατορικών καθεστώτων, τις ανείπωτες καταστροφές που προκαλούν οι φονιάδες των λαών όπου πατάνε το πόδι τους! Να υιοθετήσει η ελληνική νεολαία τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για να υλοποιούν τους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους χωρίς αντιδράσεις, να υποστηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς «μεταδίδοντας αυτές τις αξίες και στη νεολαία της δικής τους χώρας». Θέλουν να αντιμετωπίσουν τον «αντιαμερικανισμό που διακατέχει ορισμένους», όπως επισημαίνουν στα κείμενα τους, γιατί τους ενοχλούν οι αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η προοπτική να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια του συλλόγου μας να βάλει φρένο στην επικίνδυνη αυτή πολιτική! Κανένας να μη δεχτεί τα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπλύνει τους δολοφόνους των λαών!

Κανένας νέος να μην δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος! Να μη δεχτούμε να φτιάχνουμε «έξυπνες βόμβες», να εφευρίσκουμε προσχήματα για την σφαγή άλλων λαών, να συγκαλύπτουμε το ρόλο ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ!

Να δυναμώσουμε τον κοινό μας αγώνα, με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, με τα σωματεία των εργαζομένων, τους μαθητές, τις επιτροπές ειρήνης της ΕΕΔΥΕ!

Με βάση τα παραπάνω αποφασίζουμε τη συμμετοχή του συλλόγου μας στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 και Ακαδημίας, πλατεία Κάνιγγος) , για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

Απαιτούμε:

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
  • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (ΣΑΑΣ)».Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Για PDF κατέβασε εδώ: http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ΣΥΣΕΚΨΗ-ΕΕΔΥΕ-converted.pdf

Για WORD κατέβασε εδώ: http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ΣΥΣΕΚΨΗ-ΕΕΔΥΕ.docx

Comments are closed.