Δελτίο Τύπου ΦΣ: Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ

Την Κυριακή 6 /10 οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της καμπάνιας του ΜΑΣ, πραγματοποιήσαμε κοινή σύσκεψη με στόχο να απαντήσουμε ενιαία, συντονισμένα, μαχητικά ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, επιχειρηματικών ομίλων, να δυναμώσουμε τη μάχη για τα σύγχρονα δικαιώματα μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή!

Για να δοθεί λύση τώρα στα προβλήματα μας!

Για να μην υπάρχει ούτε σκέψη για την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ για την Εκπαίδευση!

Μέσα από πλούσια συζήτηση, τη μεταφορά αγωνιστικής πείρας απότις μάχες του προηγούμενου διαστήματος, καθορίσαμε το κοινό μας αγωνιστικό σχέδιο:

  • Οργανώνουμε συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, συζητήσεις με κάθε τρόπο μέσα στα αμφιθέατρα!
  • Πραγματοποιούμε άμεσα κινητοποιήσεις στις διοικήσεις τμημάτων και ιδρυμάτων, με αίτημα να μην εφαρμόσουν το νόμο για το άσυλο, να μη συμμετέχουν στο «δημόσιο διάλογο» που είναι ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών, να αντιμετωπιστούν τα εκρηκτικά προβλήματα των φοιτητών σε κάθε τμήμα.
  • Οργανώνουμε εκδηλώσεις, πολύμορφες πρωτοβουλίες υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών. Πιο μαζικά, πιο μαχητικά να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!
  • Ζωντανεύουμε τους συλλόγους μας! Οργανώνουμε πολύμορφες δραστηριότητες πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων, δημιουργούμε νέες ομάδες όπου δεν υπάρχουν.
  • Στις 12 Οκτώβρη οργανώνουμε συναυλία ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μαζί με τους μαθητές, στα Προπύλαια, στις 19:30 !
  • Πραγματοποιούμε αντιπολεμικές συναυλίες μέσα στις σχολές. Καλούμε σε αυτές επώνυμους καλλιτέχνες να τις στηρίξουν με το έργο τους, καλούμε τις πολιτιστικές ομάδες του συλλόγου με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια με αντιπολεμικό περιεχόμενο να συμβάλλουν στη διοργάνωση τους.
  • Ετοιμάζουμε μαζική, μαχητική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας στις 24/10.
  • Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να ενώσουν τις φωνές τους με μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη στο κέντρο της Αθήνας και σε κάθε πόλη της χώρας!
  • Αποφασίζουμε από τώρα τη συμμετοχή μας στην απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση τον «αναπτυξιακό» νόμο.
  • Πραγματοποιούμε κοινές εκδηλώσεις με σωματεία εργαζομένων και επιστημόνων στα αμφιθέατρα, για να συζητήσουμε πως από κοινού μπορούμε να βάλουμε φρένο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο, την απεργία, το συνδικαλιστικό νόμο.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας να συνεδριάσουν και μέσα από γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών να υιοθετήσουν το κοινό αγωνιστικό σχέδιο μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα όνειρα και τις ανάγκες μας!

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση για σπουδές, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα!

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ: http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/εισηγηση-στη-συσκεψη-φσ.docx

Comments are closed.