ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας την κατεύθυνση της ΕΕ έφερε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ουσιαστικά καταργεί με αυταρχικό τρόπο το αυτοδιοίκητο του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Η ΠΝΠ προβλέπει ότι με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας το ΔΣ του Κέντρου και θα καθορίζονται όλες οι λειτουργίες του. Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επί σειρά ετών με τα προγράμματά του έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχθούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι.

Η ωμή αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί πιστή εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ για τα ναρκωτικά που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα στρώνοντας το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τις οποίες από κοινού ψήφισαν την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια «πρόληψης και απεξάρτησης», τους «χώρους εποπτευόμενου θανάτου».

Οι φοιτητές υψώνουμε τείχος απέναντι σε αυτά τα σχέδια! Παλεύουμε για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Στήριζουμε το έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ και διεκδικούμε:

· Να καταργηθεί τώρα η ΠΝΠ.

· Επαρκή χρηματοδότηση απο τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΚΕΘΕΑ.

· Ιδρυση νέων μονάδων που θα διατεθούν στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

· Ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Comments are closed.