Να μην περάσει η οδηγία για την παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολεγίων και Πανεπιστημίων! Όχι στην κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων!

Με το απαράδεκτο για το λαό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα, θέτει «σαν τον κλέφτη» την τροπολογία για την παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολεγίων εξωτερικού με τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

  • Συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ! Επεκτείνει την απλήρωτη, ανασφάλιστη δουλειά των νέων πτυχιούχων με βάση της επιταγές της ΕΕ και για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, γενικεύοντας το καθεστώς «δόκιμης εργασίας» και για αποφοίτους από χώρες εκτός ΕΕ, προκειμένου να τους αναγνωρίζεται η πρόσβαση στο επάγγελμα.
  • Ενισχύει την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων! Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν αποφοίτους διετών, τετραετών, πενταετών σπουδών και απόφοιτους κολεγίων, που όλοι θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας με ισοπεδωμένα δικαιώματα, θα είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης δουλειάς στο «όνομα» του μεταξύ τους ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα γίνει όχημα για περαιτέρω πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των φοιτητών!
  • Αποσυνδέει περαιτέρω το πτυχίο από το επάγγελμα! Συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πήρε και αυτή μέτρα για την αναγκαιότητα πιστοποιήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων εμπορευματοποιώντας περισσότερο τη μόρφωση μας.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους αποφοίτους των κολεγίων! Aπό κοινού να δώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει αυτή η οδηγία, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις διοικήσεις!

Όλοι αυτοί στην ανάγκη των φοιτητών για ολοκληρωμένη μόρφωση, αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας απαντούν προωθώντας την υποβάθμιση των σπουδών μας με την υποχρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των Ιδρυμάτων και των πτυχίων μας! Είναι υποκριτική η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκείνος άνοιξε πλατιά το δρόμο υποβαθμίζοντας το βασικό πτυχίο σε μια σειρά από κλάδους, γενικεύοντας τα δίδακτρα, κατοχυρώνοντας νομικά τα ιδιωτικά κολέγια!

Αυτή η κοροϊδία θα πάρει απάντηση!

  • Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου επαγγέλματος!
  • Το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα!
  • Ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο!

Comments are closed.