Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα ενώνουν τις φωνές τους αποφασίζοντας ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο για να χαλάσουντα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ.

Μεσα από πολύμορφες δρασεις και μορφές πάλης οργανώνουν τη συζήτηση και τον αγώνα τους: Γενικές Συνελεύσεις, ανοιχτά ΔΣ, συσκέψεις συντονισμού, κινητοποιήσεις σε διοικήσεις Ιδρυμάτων, συλαλλητήρια σε μεγαλες πόλεις

Διεκδικούν:

Να δοθεί λύση στα οξυμμένα προβλήματα! Με έκτακτο κρατικό κονδύλι από τον προυπολογισμό! Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα Ιδρύματα στο νέο προυπολογισμό!

Η ακαδημαικη χρονιά ξεκίνησε και οι φοιτητές σε όλη τη χωρα βρίσκονται αντιμετωποι με τα εμπόδια της υποχρηματοδότησης, των επιχειρηματικών συμφερόντων που οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη βάζουν βαθιά μέσα στις σχολές. Ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, αναγκαίο εξοπλισμό και αναλώσιμα είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα για "παλιά"και ‘νεοιδρυθέντα’ Τμήματα. Διοικήσεις και Υπουργείο αναγκάζουν τους φοιτητές να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μπροστά σε αυτό τον αγώνα είναι τα ζητήματα φοιτητικής μεριμνας και.το αίτημα να πάρουν όλοι οο φοιτητές τη μετεγγραφή τους, κανένας να μη μείνει εκτός σχολής αλλά και εκτός εστίας. Ήδη οι αιτούντες μετεγγραφή και δωμάτιο σε εστίες βρισκουν τις πόρτες των σχολων κλειστές αντιμετωπίζονται ως βάρος απο τις διοικήσεις και το Υπουργείο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι

  • Στέλνουν σαφές μήνυμα εναντίωσης στα σχέδια της κυβέρνησης για διαγραφές των φοιτητών που έχουν υπερβεί τα ν+2 χρόνια σπουδών, για τη βάση του 10 και την εφαρμογή της απαράδεκτης Οδηγίας της ΕΕ για παραπέρα ισοτιμία των πτυχίων κολεγίων- Πανεπιστυμίων.Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο!
  • Υπερασπίζονται το άσυλο κάνοντας κουρελόχαρτο το νόμο της κυβέρνησης για την κατάργηση του, δυναμώνοντας τον αγώνα τους!

Σε συνέχεια των πρόσφατων κινητοποίησεων από κοινού με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομσχέδιο και την ισοτιμία κολεγίων – Πανεπιστημίων οι φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν:

  • 24/10 κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας και σε άλλες διοικήσεις, περιφέρειες ανά την Ελλάδα.
  • 31/10 μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι:

Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ. Μηχανικών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ και ΑΣΚΤ.

Σύλλογος Οικοτρόφων πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας.

ΜΜΕ, Ψυχολογικού, Φυσικού, Βιολογικού, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και ΣΟΦΕΘ.

Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Παιδαγωγικού, Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ Πάτρας.

Φυσικού, Βιολογικού, Τμήματος Επιστήμης Υπλογιστών, Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και συνέλευσης 1ου έτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Comments are closed.