Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, ΝΦΕΕΜΠ, ΗΜΜΥ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις! Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο να κηρύξει σάλπισμα αγώνα σε κάθε σχολή και τμήμα! Η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύσει η κυβέρνηση της ΝΔ να μείνει στα χαρτιά!

Μαζικά, μαχητικά να οργανώσουμε την αγωνιστική «υποδοχή» του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο που έρχεται στην Αθήνα αρχές Οκτώβρη! Οι φονιάδες των λαών δεν έχουν θέση στη χώρα μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας γερά στο έδαφος που έφτιαξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανανέωση της συμφωνίας «Αμυντικής Συνεργασίας» μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, για τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους του ΝΑΤΟ!

 • Προχωρά στην πολυετή ανανέωση της βάσης της Σούδας, αναβαθμίζοντας την ουσιαστικά σε βασικό προπύργιο του ΝΑΤΟ για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς του σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή!
 • Αναβαθμίζει σημαντικά τις βάσεις Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα!
 • Ετοιμάζει τις κατάλληλες υποδομές για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σημαία» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, από τα καλύτερα παιδιά του Πάιατ, το ΣΥΡΙΖΑ, μπλέκει ακόμα περισσότερο το λαό και τη νεολαία στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να βάλουν χέρι οι εγχώριοι μονοπωλιακοί όμιλοι στον πλούτο της ευρύτερης περιοχής, στη μοιρασιά των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Όχι στις βάσεις του θανάτου στη χώρα μας!

Ενωμένοι με τους εργαζόμενους, με όλο το λαό υψώνουμε τοίχος αντίστασης ενάντια στη νέα συμφωνία ! Δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων που προσκυνούν τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ότι το ΝΑΤΟ μας παρέχει «ασφάλεια και ειρήνη»!

Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί:

Πως μας προστατεύει το ΝΑΤΟ όταν:

 • Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των συμμάχων του, πρωτοστατεί στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών με τη δημιουργία ΑΟΖ, αναγνωρίζει τις προκλήσεις της Τουρκικής αστικής τάξης κρατώντας στάση «Πόντιου Πιλάτου» για να μη δυσαρεστήσει την Τουρκία και συμμαχήσει με τη Ρωσία, την ίδια στιγμή που η Τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται κατακόρυφα;
 • Κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα έχει πάνω τη σφραγίδα του; Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν δει πολλές φορές το φυτίλι του πολέμου να ανάβει με τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ να αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, να δημιουργούν ανεπανόρθωτες καταστροφές ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, διαιρώντας ολόκληρα κράτη!
 • Ο Νο1 αντίπαλος του ΝΑΤΟ η Ρωσία, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι χώρες με βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν τους πρώτους στόχους που θα πληγούν σε μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση;

Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας μεγάλων κινδύνων για το λαό μας και όχι «παράγοντας ασφάλειας»!

Με τη νέα συμφωνία η χώρα μας μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος για τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά του σχέδια, άρα και νούμερο 1 στόχος για τους αντιπάλους του! Ενώ η χώρα μας, στέλνοντας δεκάδες έλληνες στρατιωτικούς σε αποστολές εκτός συνόρων, ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον περσικό κόλπο, συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά στις διαμάχες μεταξύ των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων που μυρίζουν μπαρούτι!

Καλούμε κάθε φοιτητή να μη δεχτείνα θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος! Να μη δεχτούμε να φτιάχνουμε «έξυπνες βόμβες», να εφευρίσκουμε προσχήματα για την σφαγή άλλων λαών!

Να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, να κάνει τους φοιτητές χειροκροτητές στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, διατηρώντας και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη συμφωνία Τσίπρα-Πάιατ για την εφαρμογή του προγράμματος FLEX («Πρόγραμμα ανταλλαγής ηγετών»). Θέλουν να αντιμετωπίσουν τον «αντιαμερικανισμό που διακατέχει ορισμένους», όπως επισημαίνουν στα κείμενα τους, γιατί τους ενοχλούν οι αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η προοπτική να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους!

Ενωμένοι με τους εργαζόμενους, με όλο το λαό, με ανυποχώρητο αγώνα, ενάντια στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ που μπλέκει τη χώρα μας στα δολοφονικά τους σχέδια, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μπορούμε να μπλοκάρουμε τα σχέδια τους!

Ο αγώνας των συλλόγων του ΕΜΠ που μπλόκαρε την προσπάθεια οι φοιτητές να κάνουν έρευνα για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μέσω του προγράμματος Ranger, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη! Αποδεικνύει ότι έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι στα σχέδια τους!

Απαιτούμε:

 • Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά
 • Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
 • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο να οργανώσει μαχητικό σχέδιο δράσης!

 • Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα . Κηρύττουμε ξεσηκωμό σε κάθε αμφιθέατρο τις μέρες άφιξης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας.
 • Οργανώνουμε τη συζήτηση σε κάθε τμήμα και έτος! Μέσα από γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις ετών και τμημάτων, ενημερώνουμε τους φοιτητές για τις επικίνδυνες εξελίξεις, αποκαλύπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, την προσπάθεια ξεπλύματος του ΝΑΤΟ, οργανώνουμε τον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στη νέα συμφωνία!
 • Πραγματοποιούμε πολύμορφες δράσεις μέσα στις σχολές, με συναυλίες, εκδηλώσεις, γκράφιτι, θεατρικά δρώμενα, με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, ενάντια στο ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
 • Στέλνουμε μήνυμα ότι οι φονιάδες των λαών, οι βάσεις του ΝΑΤΟ, δεν έχουν θέση στη χώρα μας! Υπογράφουμε μαζικά το κείμενο καταδίκης της ΕΕΔΥΕ, ενάντια στη νέα συμφωνία επέκτασης των βάσεων του θανάτου στη χώρα μας

Comments are closed.